Argeşul, 800.000 de lei în 2014 din primele subscrise din poliţe de sănătate

Potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, Bucureştiul şi judeţele Timiş, Prahova şi Sibiu au generat anul trecut subscrieri din asigurări de sănătate de 69 milioane de lei (16 milioane de euro), adică aproape 90% din afacerile asigurătorilor pe acest segment.

Datele includ atât subscrierile din asigurări de sănătate încadrate de ASF la categoria poliţelor generale, cât şi asigurările de sănătate încadrate la clasa asigurărilor de viaţă. Bucureştiul este pe primul loc în ceea ce priveşte vânzările de asigurări de sănătate, primele brute subscrise cumulând 52 milioane de lei (12 milioane de euro) anul trecut, adică mai mult de jumătate din totalul subscrierilor pe acest segment.

Capitala este urmată de judeţele din zona de vest a ţării – Timiş şi Arad – unde companiile de asigurări au raportat afaceri din poliţe de sănătate de puţin peste 6 milioane de lei în fiecare din aceste judeţe anul trecut. În clasamentul judeţelor în funcţie de primele subscrise din poliţe de asigurări de sănătate, Argeşul, se află printre primele 11, cu subscrieri din poliţe de sănătate de 800.000 de lei.

Asigurările de sănătate sunt considerate unul dintre segmentele vedetă în piaţa de profil în anii următori. Principalii clienţi vizaţi de asigurători pentru poliţele de sănătate sunt companiile care le-ar putea achiziţiona pentru angajaţii lor în locul abonamentelor la clinicile private de sănătate. Piaţa asigurărilor de sănătate s-a situat anul trecut la circa 80 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here