
În Argeş, avem un aparat de jocuri de noroc la 350 de locuitori. Numărul de aparate din Argeş îl depăşeşte cu mult pe cel din judeţe turistice precum Braşov sau Prahova. În ultima vreme, argeşenii au început să fie din ce în ce mai cuprinşi de febra jocurilor mecanice. Altfel nu se explică faptul că numărul faimoaselor păcănele a crescut constant, iar în acest moment, Argeşul se numără printre judeţele cu cel mai are număr de aparate de jocuri mecanice instalate şi funcţionale, până în cele mai îndepărtate colţuri rurale.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, totalul acestora se ridică în prezent la 1.673 de maşini de joc, ce aparţin unui număr de 47 de firme care le exploatează. Cum nimeni nu ar fi dat o grămadă de bani pentru ceva ce nu ar fi adus profit, este de presupus că „păcănelele” aduc câştiguri frumoase, sumele fiind însă greu de calculat, din cauza puzderiei de aparate împrăştiate prin tot judeţul, existând firme specializate care deţin chiar şi peste 40-50 de astfel de aparate.
Raportat la numărul de locuitori ai Argeşului care, potrivit celor mai recente calcule şi numărători, ar fi undeva în jurul a 590.000 de persoane, ar însemna că în judeţ avem cel puţin un aparat de joc la 350 de locuitori!
Şi mai surprinzător este faptul că judeţe turistice, cum ar fi Braşovul sau Prahova, unde mii de turişti aflaţi în concediu îşi mai permit să cheltuie câte ceva din bugetul de vacanţă şi pentru mici distracţii cum ar fi jocurile de noroc, sunt cu mult în urma Argeşului ca număr de păcănele. Astfel, tot cifrele oficiale ale Ministerului Finanţelor, care reglementează în mod special acest domeniu şi ţine o evidenţă strictă, în Prahova funcţionează doar 1.338 de păcănele, iar în Braşov – doar 1.258 de aparate. Cu alte cuvinte, argeşenii sunt cu mult mai împătimiţi de jocurile de noroc şi cu mult mai largi la pungă! Sau poate mai optimişti şi cu mai mare încredere în noroc…