Argeşenii din fruntea Curţii de Conturi a României şi-au făcut publice averile

Conducerea Curţii de Conturi a României şi-a reînnoit declaraţiile de avere. După cum se ştie, în fruntea acestei instituţii se află doi argeşeni: Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi, şi Marius Vorniceanu, consilier de conturi, originar din comuna Ungheni. Văcăroiu a pus deoparte, în 2010, 24.000 euro
Fost senator PSD de Argeş, Nicolae Văcăroiu este preşedinte al Curţii de Conturi a României din 2008. În noua declaraţie de avere, Văcăroiu a trecut în plus, pe lângă conturile deja existente, în jur de 70 de mii de euro, un depozit de 24.000 euro, făcut în 2010. În ceea ce priveşte veniturile salariale, fostul preşedinte al Senatului, a încasat, în 2010, peste 1,26 miliarde lei. Asta înseamnă că salariul lunar al lui Văcăroiu este de peste 10.000 de lei. În plus, pensia îi mai aduce şi un venit anual de 570 de milioane de lei vechi.

Marius Vorniceanu i-a donat fiicei un teren în Otopeni
Consilierul lui Văcăroiu, argeşeanul Marius Vorniceanu, este originar din satul Humele, comuna Ungheni. Noutatea din declaraţia de avere a lui Vorniceanu o reprezintă faptul că, în iunie 2010, i-a donat fiicei un teren aflat în Otopeni. Deşi anul trecut a fost an de criză, şi Marius Vorniceanu a reuşit să pună un ban deoparte: 6.000 de euro, într-un cont la RBS Bank. În plus, tot în 2010, Marius Vorniceanu a mai câştigat peste 10.000 de euro din chiria a trei apartamente pe care le deţine în Bucureşti.
Venitul salarial anual de la Curtea de Conturi al lui Vorniceanu a fost aproape la fel ca al şefului său, Nicolae Văcăroiu – 1,2 miliarde lei vechi. Consilierul a mai încasat peste 200 de milioane lei şi de la Universitatea „Spiru Haret”, unde este profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.