Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 21 ianuarie – 18 februarie. Potrivit meteorologilor, începutul lunii februarie aduce temperaturi mai mici decât cele normale, iar precipitațiile vor fi excedentare în cea mai parte parte a țării.

Vremea în perioada 21 – 28 ianuarie
Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, sud-estice și centrale și vor fi în general apropiate de mediile climatologice ale intervalului în rest. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, estice și sud-estice.

Vremea în perioada 28 ianuarie – 4 februarie
Temperatura medie a aerului va avea valori în general sub cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în regiunile extracarpatice. Excepție vor face regiunile centrale și nordice, unde sunt estimate cantități de precipitații normale pentru această perioadă.

Vremea în perioada 4 – 11 februarie
La nivelul întregii țări, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul, estul și sud-estul teritoriului.

Vremea în perioada 11 – 18 februarie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea sudică a țării și în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în rest.

Comments

comments