20 de morţi din cauza gripei în România. Ministerul Sănătății ar putea declara epidemie. Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, ar putea anunţa zilele acestea epidemia de gripă dacă în următoarele şapte zile numărul îmbolnăvirilor va creşte cu 20% peste aşteptările specialiştilor din Sănătate Publică.

20 de români au murit deja răpuşi de virus în acest sezon.

Ultima victimă este un bărbat de 68 de ani din Galaţi. Nu era vaccinat şi avea multiple afecţiuni ale aparatului respirator.

Pintea spune că cele 20 de persoane decedate până acum din cauza gripei „Au avut în comun un singur lucru, nu erau vaccinate”.

„€Din cele 20 de persoane decedate – 16 au avut condiţii medicale preexistente” a punctat ministrul Sănătăţii.

Ea a afirmat că sunt vaccinate 1.255.000 de persoane din grupele de risc. „Cealaltă categorie ar trebui să se vaccineze cumpărând vaccinul din farmaciile cu circuit deschis. Din datele pe care le avem în acest moment, procentul este foarte mic. Populaţia nu a ales să se vaccineze” a precizat Sorina Pintea.

Ministrul Educaţiei a venit cu recomandări pentru părinţii îngrijoraţi că şcolile sunt mediul ideal pentru răspândirea virusului – copiii să se spele pe mâini şi să aibă la ei şerveţele umede.

Comments

comments