Anonimi în politică, anonimi şi pe „Facebook”

NO NAME Deputaţii Ion Burnei, Filip Georgescu, Sorin Pandele şi Sorin Buta sunt şi pe Internet la fel de şterşi ca şi în viaţa politică. Dacă nu eşti pe „Facebook”, nu exişti! Asta este deja o axiomă, în ultima vreme, în lumea celor cuprinşi de febra Internetului şi a computerizării. Probabil că la asta s-au gândit şi unii dintre politicienii argeşeni care şi-au făcut şi ei conturi sau pagini de prezentare pe celebra reţea de socializare. Numai că socoteala de acasă s-a cam „potrivit”, de această dată, cu cea din târg: anonimi în politică, anonimi şi pe „Facebook”. Şi, uite aşa, în loc să adune prieteni în dreptul lor, pe pagina de „Facebook” scrie „0 persoane apreciază acest lucru”. Nu prea măgulitor, dar foarte real!

Printre cei cu „0” fani se numără deputaţii PSD Filip Georgescu şi Ion Burnei, doi parlamentari care, la alegerile trecute, au obţinut peste 50% din numărul voturilor valabil exprimate de pe colegiile lor. Pe Internet însă, nici măcar familiile nu le-au acordat votul. Nu doar la PSD sunt anonimi, ci şi la PDL. Deputatul Sorin Buta, fost primar la Câmpulung, fost turnător la Securitate şi în curând fost politician, are 0 fani pe „Facebook”. Nici pe colegul său de partid şi deputăţie, Sorin Andi Pandele, nu îl prea agreează lumea pe reţeaua de socializare, dovadă că şi parlamentarul de Costeşti are 0 fani.
Deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvăz se recomandă pe „Facebook” politician şi arhitect român, de două ori ministru din partea PD, deputat din 1990. Şi degeaba. Cu greu a reuşit să adune 12 fani. Probabil că nici măcar toţi membrii echipei sale nu s-au obosit să îi dea un „Like”, altfel tot ar fi adunat mai mult de 12 voturi.
Concluzia: şi în mediul virtual, parlamentarii enumeraţi mai sus sunt la fel de anonimi ca şi în politica reală, iar încercarea lor de a se da drept altcineva decât sunt cu adevărat nu are niciun fel de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.