Angajaţii au nevoie de adeverinţă de serviciu pentru a-şi lua concediu medical

0
311

S-a schimbat legea! Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, angajaţii îşi pot lua concediu medical doar cu adeverinţă de serviciu.

Astfel, în momentul când vor merge la medic pentru a solicita concediu medical, aceştia trebuie să obţină de la angajator o adeverinţă prin care să se specifice calitatea de angajat asigurat, dar şi zilele de concediu medical avute în ultimele 12 luni.

Toţi angajaţii care au nevoie de concediu medical trebuie să meargă întâi la muncă, pentru a obţine adeverinţa şi abia apoi la medicul de familie,

Conform Ordinului nr. 43/8/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 60/32/2006, toţi angajaţii care au nevoie de concediu medical trebuie să aibă mai întâi adeverinţă de la serviciu şi abia apoi pot merge la medicul de familie. Modificarea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 46 din 20 ianuarie 2016 şi este în vigoare de la 20 ianuarie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here