Află cine este argeşeanul care revoltă România. Vrea ca existența RCA să fie obligatorie pentru plata taxelor locale la autoturisme

Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să-i oblige pe şoferi să plătească RCA indiferent dacă folosesc sau nu autoturismul respectiv.

Cel care a făcut acest anunţ este nimeni altul decât Marius Vorniceanu, în prezent vicepreședinte al Autorităţii pentru Supravegherea Financiară. El este originar din Ungheni, unde are o frumoasă gospodărie în care a declarat că se va retrage la pensie.

ASF propune ca Finanţele locale să nu mai încaseze impozitul pe maşină dacă proprietarii auturismelor nu pot face dovada plăţii asigurării obligatorii. Prevederea are ca scop reducerea numărului de persoane care circulă fără să aibă asigurarea auto obligatorie. Potrivit statisticilor, un sfert din cele 6,6 milioane de maşini înmatriculate în România nu au RCA. Dacă o astfel de normă intră în vigoare, vor fi obligaţi să-şi facă asigurare şi cei care au maşini, dar nu circulă cu ele.

”Atunci când fiecare cetățean sau fiecare societate se duce la organul fiscal local să își plătească taxa auto să fie întrebat daca are si polita RCA”, a spus marți Marius Vorniceanu, vicepreședinte ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.