Anestezia generală și efectele ei asupra organismului. În medicina dentară, procedura se foloseşte de puţin timp în România. Orice intervenție chirurgicală, de la o banală extracție dentară până la operații complexe pe creier sau pe inimă, se face sub anestezie, locală sau, după caz, generală. Este o procedură care îi permite pacientului să suporte intervenția fără să simtă nici un fel de durere și fără riscuri, dacă se iau măsurile necesare în eventualitatea apariţiei unor complicații.

Există mai multe tipuri de anestezie la care se apelează în funcție de complexitatea intervenției, durata ei, starea generală de sănătate a pacientului și vârsta lui.

Anestezia generală este indicată în cazul intervențiilor chirurgicale complexe și de durată, iar folosirea ei în medicina dentară este relativ nouă în România. Pacientul este complet adormit și nu simte deloc durere, anestezicul fiind administrat intravenos înainte de începerea operației, dar și pe parcursul acesteia, inhalator, printr-o mască.

Citeşte articolul integral pe Ziarul Lumina.

Comments

comments