ANAF, prin Directia generală antifraudă fiscală, derulează operatiunea CERES, pentru verificarea si monitorizarea pe perioada verii, a centrelor comerciale si a altor spatii (piete, târguri,etc) în cadrul cãrora sunt comercializate, în sistem en-gros, mãrfuri de tipul fructelor si/sau legumelor proaspete.

În perioada 25-27 mai 2017 structurile antifraudă au desfăşurat acţiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretipărite şi respectiv, acţiuni de control operativ la contribuabili din domeniile respective, ce au vizat, în principal,  verificarea legalităţii desfăşurării activităţii, verificarea provenienţei legale a mărfurilor comercializate şi a modului de fiscalizare a sumelor încasate.

În data de 25.05.2017, la nivelul Direcţiei generale antifraudă fiscală au fost efectuate acţiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretipărite, fiind vizate exclusiv magazinele şi punctele de comercializare a fructelor şi legumelor în sistem en-detail.

Astfel, un număr de 145 inspectori antifraudă au  distribuit materiale informative la un număr de 1.285 contribuabili din 62 localităţi de pe întreg teritoriul ţării.

În ceea ce priveşte acţiunile de control, acestea s-au desfăşurat la 466 contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totală de 2.971.586 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:
– s-au aplicat 692 sancţiuni contravenţionale principale (483 amenzi şi 209 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.808.946 lei;
– s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 162.640 lei, din care:
– sume (numerar) în valoare de 72.887 lei;
– venituri ilicite în valoare de 25.158 lei;
– bunuri în valoare de 64.595 lei, reprezentând, în principal, 25.772 kg fructe şi legume;
– s-a dispus suspendarea activităţii a 12 contribuabili (10 pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale, 2 pentru neutilizare aparate de marcat electronice fiscale) .

Totodată, urmare acţiunilor de control a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comert cu ridicata sau cu amănuntul în cazul a 4 contribuabili care desfăsurau simultan, în mod nelegal, aceste activităti în aceeasi suprafată de vânzare.

Comments

comments