“Modernizarea transportului urban de călători prin introducerea de autobuze electrice în municipiul Pitești” este unul dintre planurile pentru care actuala conducere a oraşului speră să obţină finanţare din fonduri europene.

Proiectul este inclus în documentele programatice ale municipiului pentru perioada 2014-2020, respectiv: Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană.

Proiectul va fi eligibil în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1 – reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, cu condiția asigurării conformității contractelor de servicii publice de transport local de călători, în conformitate cu Regulamentul C.E. 1370/2007 al Parlamentului şi Consiliului European.

În cadrul proiectului se vor achiziționa 25 de autobuze electrice şi 3 stații de încărcare ce vor fi amplasate la capetele de linie Gheorghe Doja și Războieni și una la sediul S.C. Publitrans 2000 S.A. unde va fi prevăzut și un depou de mentenanță.

Autobuzele achiziționate prin proiect vor fi prevazute cu sistem e-ticketing care va asigura legătura dintre stațiile de călători și dispeceratul central.

Marţi a intrat în probe un prim autobuz electric, oferit de firma Solaris din Polonia. Acesta va circula până marţi, 6 iunie, inclusiv, pe mai multe trasee ale transportului public din municipiul Piteşti, cum ar fi: Găvana – Arpechim şi  Retur, Trivale  – Gară sud şi Retur, Gh. Doja – Găvana şi Retur, Războieni – Găvana şi Retur, Arpechim – Bascov şi Retur.

Accesul se va face în mod gratuit.

Comments

comments