Pe 1 aprilie, Prefectura va organiza o nouă vizită în judeţ a unui ambasador străin acreditat în România. Oaspete va fi ambasadorul Bulgariei la Bucureşti, Aleksandr Filipov, iar localitatea aleasă să fie vizitată este comuna Bascov, una dintre cele mai dezvoltate localităţi din mediul rural, având un ritm de creştere şi dezvoltare, în ultimii ani, cu mult peste media judeţului. Mai mult, Bascovul este deja cu un pas înaintea judeţului în ceea ce priveşte colaborarea cu Bulgaria, fiind deja înfrăţită cu localitatea Caspician din ţara vecină. După primirea oficială de la Prefectură, oaspeţii străini vor merge la Bascov, unde gazdele locale, în frunte cu primarul Gheorghe Stancu, îşi vor primi oaspeţii în noua şi moderna Casă de Cultură „Adriana Trandafir”. O clădire – şi o instituţie – creată după cele mai moderne cerinţe europene, destinată celor peste 11.000 de locuitori ai comunei şi, mai ales, celor aproape 4.000 de tineri. „Bascovul, spre deosebire de alte comune din judeţ, nici nu a îmbătrânit, nici nu s-a redus ca populaţie. Dimpotrivă, avem din ce în ce mai mulţi tineri, iar noile condiţii de viaţă, moderne şi de cel mai înalt nivel, plus facilităţile pe care le oferim acum, în cultură, sport, educaţie, au atras şi mai mulţi locuitori noi, care au ales voluntar să se stabilească aici. Nici vechii locuitori nu au plecat în Spania, la căpşuni, fiindcă investitorii care în ultimul timp şi-au dezvoltat afacerile în Bascov au oferit suficiente locuri de muncă, şi de calitate, pentru ca varianta plecării în străinătate să nu fie prea tentantă pentru bascoveni”, spune primarul Gheorghe Stancu.  
Infrastructura modernă, mediul de afaceri propice, stabilitatea şi seriozitatea cu care Gheorghe Stancu păstoreşte, de ani buni, destinele acestei localităţi, dar şi forţa de muncă calificată au fost motive suficiente pentru ca investitorii locali să continue dezvoltarea întreprinderilor lor.
De aceea, o mare parte a vizitei înaltului oficial bulgar la Bascov se va desfăşura la obiectivele economice din comună. Mai ales, la cele care au accesat cu succes fonduri europene şi constituie acum modele de bune practici pentru oricine şi pe care delegaţia bulgară este interesată în mod special să le studieze.
De asemenea, modele de succes sunt şi investiţiile realizate de Primăria Bascov în infrastructura comunei: reabilitarea sau construirea a noi 8 unităţi de învăţământ, fie ele şcoli şi grădiniţe, reabilitarea celor două baze sportive sau amenajarea de locuri de agrement. La acelaşi capitol intră şi realizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, care acum acoperă aproape întreaga comună, şi amenajarea la standarde europene a celor peste 80 de kilometri de drumuri comunale.         
Toate aceste obiective fac din Bascov o comună cu adevărat europeană, ce poate fi oricând dată exemplu nu numai în ţară, ci şi oaspeţilor din străinătate.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI