INTERVIU Președintele PDL Topoloveni Narcis Godeanu a fost numit recent vicepreședinte al Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților. În opinia lui Godeanu, această avansare este un prim pas spre reprezentarea cetăţenilor din Colegiul Topoloveni la vârful administraţiei centrale. Doctor în ştiinţe militare şi drept, Narcis Godeanu vorbeşte fluent trei limbi străine: engleza, franceza şi rusa şi, la numai 36 de ani, liderul democrat-liberal din Topoloveni a devenit unul dintre cei mai credibili tineri de pe scena politică argeşeană.

„Rămân în continuare candidatul PDL la funcţia de deputat pe Colegiul Topoloveni”

Ce înseamnă pentru Narcis Godeanu numirea în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor?
Din punct de vedere profesional, este o şansă ce mi s-a acordat şi pe care vreau să o fructific cât mai bine. Faptul că această funcţie a revenit din nou Argeşului este, în primul rând, meritul preşedintelui Mircea Andrei, cel care s-a luptat ca oameni din judeţul nostru să ajungă în structurile administraţiei centrale. Aşa cum a spus şi domnul senator, sunt aproape 10 ani de când Argeşul nu a mai promovat oameni la Bucureşti. Din această cauză, judeţul a decăzut din ce în ce mai mult. Nu avem miniştri din Argeş, şefi de Agenţii, secretari de stat… De la anul, dacă vom rămâne la putere, dorim să promovăm cât mai mulţi argeşeni la nivel central. Practic, lipsa argeşenilor din anumite ministere şi Agenţii ale statului în ultimii ani a influenţat în mod negativ proiectele de dezvoltare ale judeţului nostru.

Prin această numire, veţi trece în planul doi activitatea pe care aţi început-o pe Colegiul Topoloveni?
Nici gând. Pe Colegiul Topoloveni, proiectele pe care le-am început vor merge înainte. Ba, mai mult, aş putea să spun că această numire va aduce un suflu nou în activitatea organizaţiei noastre, pe care am consolidat-o foarte mult, iar acest lucru se poate vedea prin numărul mare de oameni pe care am reuşit să-i atragem. Practic, consider că nouă, celor din Topoloveni, ni s-a acordat atenţia cuvenită de către liderii judeţeni, lucru care ne va mobiliza şi mai tare pe viitor.

„Împreună cu cetăţenii, voi stabili priorităţile mandatului meu ca deputat”

Cum rămâne cu viitoarea candidatură la funcţia de deputat?
Nici aici nu s-a schimbat nimic. Rămân în continuare candidatul PDL la funcţia de deputat pe Colegiul Topoloveni. Am venit cu o ofertă pentru cetăţenii din această zonă şi pentru nimic în lume nu voi da înapoi. Sunt un om de cuvânt şi, odată ce am pornit pe un drum, merg înainte, fără să aleg rute ocolitoare.
Dacă la începutul interviului spuneam că mi s-a oferit o şansă să lucrez la ANRP, revin şi spun că este mai mult decât atât. Este o oportunitate pe care ar dori să o aibă mulţi aspiranţi la un post de parlamentar. Este, dacă vreţi, un stagiu de pregătire, mai mult decât necesar, de care ai nevoie în activitatea de deputat. Prin această numire a mea în funcţia de vicepreședinte al Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, atât eu, cât şi cetăţenii care mă susţin, considerăm că am câştigat o primă bătălie: aceea de a reprezenta la cel mai înalt nivel Colegiul Topoloveni.

Revenind la candidatura dumneavoastră la funcţia de deputat, care va fi strategia pe care o veţi aborda în campania electorală din acest an?
Voi organiza dezbateri în fiecare localitate din Colegiu, ca, împreună cu cetăţenii, să stabilim priorităţile mandatului. Acel moment va marca, practic, începutul colaborării dintre mine – ca deputat – şi oamenii care mi-au acordat încrederea. Este vorba, dacă vreţi, de încheierea unui pact bazat pe încredere şi reciprocitate, fără de care nu putem porni la drum.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI