Pe 11 iunie, în judeţul Argeş vor avea loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar în două localităţi: Domneşti şi Valea Danului. Până în prezent s-au luat toate masurile tehnice si organizatorice, potrivit calendarului alegerilor, in asa fel incat, alegerile sa fie organizata fara probleme.

A fost constitut Biroul electoral de circumscriptie judetean nr.3: presedintele si loctiitorul au fost desemnati prin tragere la sorti dintre magistrati de catre presedintele Tribunalului Arges, ulterior acesta fiind completat cu reprezentantul AEP, precum si cu reprezentantii partidelor politice. Acesta functioneaza in Corpul C al Palatului Administrativ. De asemenea, a fost constituita Comisia tehnica judeteana pentru organizarea alegerilor si Grupul tehnic de lucru.

A fost confectionata stampila biroului electoral judetean de circumscriptie si a fost stabilita dimensiunea celorlalte stampile necesare procesului electoral. Au fost desemnati prin tragere la sorti presedintii si loctiitorii celor doua  birouri electorale locale de circumscriptie si, ulterior, completate cu reprezentantii partidelor politice.

A fost adusa la cunostinta publica delimitarea si numerotarea sectiilor de votare in cele doua localitati, unde vom avea cate doua sectii de votare in fiecare cele doua comune.

Sunt asteptati la urne 5212 alegatori: 2655 alegatori la Domnesti si 2557 alegatori la Valea Danului. In data de 23 mai au ramas definitive candidaturile: vom avea 4 candidati la functia de primar la Domnesti si 3 candidati la Valea Danului. In data de 27 mai a inceput campania electorala: dupa cum stiti la alegerile locale partiale termenele sunt reduse la jumatate, asa incat campania electorala va avea doar 15 zile.

Comments

comments