Aflux de cereri la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al judeţului Argeş. În acest an, numarul cererilor este in crestere cu 96,8% pentru pasapoartele simple temporare si cu 11% pentru pasapoartele simple electronice, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si in ceea ce priveste numarul cererilor preluate la misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate pentru cetatenii din Arges avem o crestere cu 34,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Din pacate intampinam probleme majore de personal, avand doar 16 posturi ocupate, asta in conditiile in care 4 persoane au solicitat si li s-a aporbat transferul la IPJ sau ORI, un angajat se afla in concediu maternal, iar altul in concediu medical.

In acesta situatie am introdus inca din luna aprilie si la acest serviciu bonuri de ordine, iar acestea se elibereaza in ziua solicitarii, aceasta  fiind conditionata de prezentarea dovezii de plata pentru pasaport pentru a evita specula cu bonurile de ordine.
Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne fonduri pentru achizitionarea unui sistem de eliberare bonuri de ordine.
Cu toate aceste probleme am facut la zi fata tuturor solicitarilor venite din partea cetatenilor”, a precizat prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea.

Comments

comments