Ajutoarele alimentare acordate de UE vor ajunge la beneficiari după 1 iulie

0
441

După 1 iulie, ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană în cadrul POAD 2015 vor ajunge la beneficiari.

Astfel, de la începutul lunii viitoare, persoanele defavorizate din îşi vor putea ridica ajutoarele alimentare ce trebuiau date încă de anul trecut. La Piteşti, existã 12.000 de persoane defavorizate îndreptãţite sã primeascã ajutoare.

De aceste ajutoare vor beneficia persoanele fãrã venituri sau cele ale cãror venituri nete lunare sunt de panã la 450 lei, somerii in platã, beneficiarii ajutorului social potrivit Legii nr. 416/2001 si cei care primesc alocatii pentru sustinerea familiei, persoanele cu handicap grav si accentuat, pensionarii din sistemul de stat sau cei care primesc indem – nizatie socialã pentru pensii lunare mai mici de 400 lei, precum si alte categorii de persoane, printre care veteranii de rãzboi si vãduvele acestora.
Fiecare dintre beneficiari vor primi cate douã cutii identice, cu emblema Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, care contin urmãtoarele produse alimentare: 1 kg de fãinã albã de grau, 2 kg de mãlai, 1 pungã de 400 g de paste fãinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahãr, cate o conservã de carne de vitã, pateu de ficat de porc si de paste de tomate, 1 kg de orez si 500 g de fasole boabe uscatã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here