Află ce i-a scris Arhiepisopul Calinic la aniversarea zilei de naştere a Patriarhului Daniel

Venirea fiecăruia dintre noi, în frumusețea acestei lumi văzute, întrupându-ne din gândirea lui Dumnezeu, într-un anumit an, lună, săptămână, zi și oră, din părinții care ne aduc pe lume, pe anumite paralele și meridiane ale pământului, este o minune de netăgăduit și prezentă mereu în viața noastră.

Astfel, în 22 iulie 1951, pe lume vine, în Dobreștii Banatului, Dan Ilie, fiul familiei învățătorului Alexe și Stela Ciobotea. Cărarea vieții acestui prunc binecuvântat de Dumnezeu este străjuită mereu, de îngerul păzitor, de părinții săi, profesorii, duhovnicii și toți colaboratorii devotați, cu care trage brazdă adâncă în ogorul Bisericii Ortodoxe Române.

Între toate realizările de excepție de până acum, ale Preafericirii Voastre, ca o coroană de aur, stă să se împlinească zidirea Catedralei Patriarhiei Române, care în toate documentele timpului, s-a numit Catedrala Mântuirii Neamului Românesc.

Ne rugăm, Domnului Dumnezeu, ca și cu acest prilej al zilei de naștere a Preafericirii Voastre, să Vă dăruiască Bunul Dumnezeu, putere și sănătate deplină, ca să duceți la bun sfârșit gândul, osteneala și speranța, de zi cu zi, pentru a vedea împlinită construită Catedrala Patriarhiei Române!

Întru buni și binecuvântați ani, Preafericirea Voastră, în rugăciune, din partea dreptmăritorilor creștini argeșeni și musceleni!

† Calinic
Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here