Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, joi, 9 noiembrie a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale.

“Legea supusă controlului de constituționalitate are ca obiect de reglementare achiziționarea de către Ministerul Culturii și Identității Naționale a Ansamblului conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”)… cu fonduri de la bugetul de stat. Ministerul este autorizat să realizeze procedura de achiziție, conform legislației în vigoare. Totodată, se prevede că Centrul de Cultură „Brătianu” își va continua activitatea în acest imobil, sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

Având în vedere obiectul de reglementare, precum și conținutul normativ, considerăm că Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”) de către Ministerul Culturii și Identității Naționale contravine prevederilor art. 1 alin. (4) și (5), art. 4 alin. (2), art. 16 alin. (1), art. 44 și art. 61 alin. (1) din Constituție și, în consecință, este neconstituțională în ansamblul său pentru motivele prezentate mai jos”, se mai arată în sesizarea preşedintelui României către Curtea Constituţională.

O reacţie imediată pe marginea acestui subiect a avut-o liderul PNL Argeş, Adrian Miuţescu, care ne-a declarat:

“Nu mă miră ce este acolo deoarece eu am atras atenţia că demersul pe care s-au lăudat că l-au lansat parlamentarii PSD Argeş nu a fost formulat corect legislativ. Consilierii judeţeni şi PNL Argeş au propus rezolvarea acestei probleme prin intermediul direct al Ministerului Culturii şi nu printr-o lege. Imobilul Vila Florica putea fi achiziţionat direct de Ministerul Culturii în cadrul “Centenarului Marii Uniri”, din fondurile aprobate acestui eveniment. Dar modul în care au acţionat cei din PSD a dus la pierderea acestui imobil”, susţine Adrian Miuţescu.

Comments

comments