În luna octombrie a acestui an, au fost emise cu 5,73% mai multe polițe de asigurare obligatorie a locuințelor decât în septembrie 2017. S-a ajuns astfel la un număr de 1.678.816 polițe PAD (Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) în vigoare, cu 1,08% mai mult decât în luna precedentă. În acest moment, gradul de cuprindere în asigurare obligatorie a locuințelor la nivelul României este de 18,8%.

Creșterile cele mai importante ale subscrierilor au fost înregistrate în Ilfov (+1,01%) și în Brașov (+0,9%). Cele mai asigurate zone, în acest moment, sunt Bucureștiul, cu un grad de acoperire de 38,29%, Ilfov, cu 34,14% și județul Timiș, cu 29,36%.

La polul opus în ceea ce privește gradul de protecție prin asigurare, se află județele Olt, cu 8,35%, Mehedinți, cu 8,36% și Gorj, cu 8,65%.

”€Ne bucurăm că subscrierile de asigurări obligatorii de locuințe au intrat pe un trend crescător. Este, desigur, nevoie de un grad de acoperire mult mai mare, dar fiecare pas înainte contează pentru o țară cu un nivel atât de ridicat de expunere la riscuri catastrofale, cum este România. Important este și că aceste creșteri vin într-o perioadă în care nu au fost înregistrate evenimente catastrofale, ceea ce înseamnă că cei care au încheiat polițe PAD au făcut-o din convingerea că este o protecție de care au nevoie, indiferent de realitățile imediate” declară Nicoleta RADU, Director General, PAID România.

În ceea ce privește daunele plătite, acestea au fost în valoare de 343.539 lei în luna octombrie, cu 48,7% mai mari decât în luna septembrie. Cea mai mare parte a despăgubirilor a fost acordată în baza dosarelor deschise pentru daune produse de alunecări de teren, iar județele în care s-au înregistrat au fost Vrancea, Vâlcea, Argeș și Buzău.

Au fost achitate și daune produse de inundații în județele Vrancea, Vâlcea, Argeș, Vaslui, Buzău, Prahova, Ilfov, Caraș-Severin, Harghita, Galați, Suceava, Timiș, Teleorman, Bihor, Hunedoara, Tulcea, Maramureș, Alba și Bacău. De asemenea, au fost plătite și dosare pentru urmări ale cutremurelor de intensitate mică în Vaslui, Buzău și Galați.

Comments

comments