Administratorii de drumuri de pe A1, A2 şi DNCB, sancționați contravențional de polițiștii rutieri

0
2436

Alege viaţa! Circulaţi cu atenţie, adaptată condiţiilor de drum! Acesta este mesajul pe care Poliţia Română îl transmite tuturor conducătorilor auto! Bilanțul unei dimineți cu polei: tamponări, victime, zeci de autoturisme implicate și administratori de drum sancționați de polițiști. Poliţia Română le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să circule cu viteză redusă și să nu bruscheze comenzile mașinii. La primele ore ale acestei zile, poleiul, ceața, graba șoferilor spre destinație și nerespectarea prevederilor legale de către administratorii de drum au făcut ca, pe principalele artere naționale, să se producă mai multe evenimente rutiere.

Astfel, pe Autostrada A1, la km. 11, a avut loc o tamponare în care au fost implicate 2 autovehicule și alte trei derapaje (lovire de glisiera metalica), iar la km. 36, au avut loc două derapaje (lovire de glisiera metalica).

Pe Autostrada A2, la km. 20, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km. 21, sensul către Constanța, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu 2 victime, la. km 22, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km. 51, două autoturisme s-au tamponat, fără victime, la km. 58, trei autoturisme s-au tamponat, din accident rezultând o victimă, iar la km. 60, două autovehicule au fost implicate într-o tamponare, fără victime.

În județul Ilfov, pe DNCB, în zona Otopeni au avut loc trei tamponări, fără victime, la intersecția cu A2, pe sensul către Constanța, a avut loc o tamponare între 10 autoturisme, soldată cu 2 victime, iar pe sensul către București, km. 11+800, a avut loc o tamponare între 4 autoturisme, fără victime. Administratorii de sectoare de drum de pe A1, A2 si DNCB au fost sancționați contravențional, de către polițiștii rutieri, conform art. 105 pct. 28 din O.U.G. 195/2002. Astfel, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare totală de 30.875 de lei (3 de Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, 3 de I.P.J. Ilfov și câte una de I.P.J. Dâmbovița și D.G.P.M.B).

„Reamintim că, Poliția Română, prin structurile abilitate, a demarat încă de la sfârșitul lunii august activități de verificare a viabilității autostrăzilor și drumurilor naționale, de informare a administratorilor de drumuri în vederea respectării prevederilor legale și pregătirea stocurilor necesare asigurării unei intervenții optime. Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanță corespunzătoare în mers între autovehicule și să nu bruscheze comenzile mașinii. De asemenea, conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă și să-și pregătească autoturismul pentru călătorie”, se precizează într-un cominucat de presă al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here