ADIENT, liderul global în producţia de scaune, câştigă pieţele internaţionale cu produse inovatoare create la Piteşti

Adient, liderul global în producţia de scaune auto, continuă, la Piteşti, fabricarea unui concept inovator de tapiţerie auto pentru noul model Renault Captur. Denumită „Zip Collection“  tapiţeria se remarcă prin design unic, comfort și utilitate fiind  realizată la cele mai înalte standarde din domeniu.

„€Zip Collection este o tapiţerie ce poate fi detaşată, curăţată şi repoziţionată pe scaune cu multă ușurință printr-un sistem simplu şi eficient, cu fermoar. Paleta de culori este variată, iar materialele folosite sunt de foarte bună calitate, fie că vorbim despre cele textile sau despre cele din piele. Ne mândrim cu realizarea acestui produs la nivel local şi suntem convinşi că va deveni opțiunea cumpărătorilor din întreaga Europă“ a spus Costin Trîmbiţaşu, Directorul fabricii Adient TRIM din Piteşti, cea mai mare unitate de profil, din Uniunea Europeană.

O echipă unită de pasiunea pentru inovaţie

Colaborarea dintre producătorul de tapiţerie din Piteşti şi Renault a fost marcată printr-un eveniment la care a luat parte şi  Roman Štěpánek, Quality Director Operations Trim Adient Europe. În cadrul vizitei la fabrică, acesta a declarat: „Astăzi am avut ocazia să studiez cu atenție  noul Renault Captur, echipat cu tapiţeria produsă de Adient, la Piteşti. Este o maşină cu un design deosebit, care avea nevoie de o tapiţerie pe măsură, iar echipa noastră de la Pitești a reconfirmat titul de lider în domeniu, deţinut de Adient, la nivel global“.

Cei 1.850 de angajaţi ai fabricii Adient TRIM din Piteşti s-au putut bucura direct de rezultatul muncii lor, având un Renault Captur Facelift  amplasat în curtea fabricii, timp de 5 zile. Doritorii au putut urca la volanul maşinii pentru a vedea noua tapiţerie într-un ansamblu spectaculos din punct de vedere vizual, dar şi tehnic.

Renault Captur, cel mai bine vândut crossover urban în Europa în 2016, are o nouă înfăţişare
Cu peste 215.000 de unităţi vândute, Renault Captur se reinventează prin design şi tehnologie, menținând caracterul practic. Modelul păstrează elementele esențiale care au contribuit la succesul său, inclusiv caroseria în două nuanțe. Posibilitățile de personalizare au fost însă extinse, iar clienții pot alege acum dintre peste 30 de combinații diferite pentru a-și personaliza propria mașină. În funcție de versiune, Captur facelift oferă: proiectoare full LED Pure Vision; Luminile de zi cu LED; sistem multimedia R-Link; sistemul de avertizare asupra unghiului mort „Blind Spot Warning” sistemul „Easy Park Assist” și Bose® Sound System.

Fabrica Adient din Piteşti are în prezent 1850 de angajaţi şi se află în plin proces de recrutare a 200 de tapițeri, ca urmare a planului de extindere a capacității de producție.  Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5500 de angajaţi și deţine 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploiești (tapițerii), Pitești (tapițerii).

Despre Adient:
Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, producem și livrăm scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza noastră se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilitățile noastre integrate, in-house, ne permit să luăm produsul de la etapa de cercetare și design, să îl urmărim pe întreg procesul, pâna la proiectare și fabricare –・iar munca noastră se regăsește în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Adient (NYSE:ADNT) şi-a anunțat debutul ca o corporație independentă, listată la bursă, prin finalizarea separării de Johnson Controls International în data de 31 octombrie, 2016. Acțiunile companiei sunt listate la New York Stock Exchange sub simbolul “NDNT.” Desprinsă din Johnson Controls Automotive Seating, Adient se poziționează ca lider în industria producției de scaune auto la nivel global.

Președintele și CEO-ul companiei este R. Bruce McDonald. Acesta a declarat, în ziua în care a fost fondată Adient: “Misiunea noastră este să fim furnizorul de scaune auto, de talie mondială, a cărui poziție de lider de piață se datorează costurilor, calității, execuției și satisfacției oferite clienților. Ne vom dezvolta abilitățile pentru a determina creșterea industriei, atât în segmentul auto, cât și dicolo de aceasta.”

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creșterea investițiilor în produse și tehnologii inovatoare, aliniate cu tendințele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune ușoare care ocupă puțin spațiu, precum și personalizarea produselor și a capabilităților oferite de o mașină. Adient are în vedere exploatarea oportunităților oferite de piețele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here