Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

Dublă lansare de carte –  luni, 29 mai, la ora 17.00 – la Biblioteca Județeană Argeș. Este vorba despre lucrările ”Israel și neamurile”, autor  – Ioan Stancu, și despre ”Învățătura despre Maica Domnului după Sfintele Evanghelii” a Mirelei-Isabela Popescu.

Publicată la Editura Academiei Române, ”Israel și neamurile” subliniază legătura indestructibilă, la nivel de comunitate, dintre comportamentul religios și cel socio-politic și istoric. Autorul studiază atent –・și produce argumente temeinice și rodnice în acest sens – viața cotidiană, viața culturală, viața religioasă, finalitatea analizelor sale vizând reconstituirea profilului spiritual al unei etnii.

Ioan Stancu este preot la Biserica Zlătari din București și profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Sf. Muceniță Filoteia” din Pitești.

Lucrarea Mirelei-Isabela Popescu (Editura ”Trend” valorizează, în principal, izvoarele biblice, pe care s-a clădit învățătura Bisericii Ortodoxe despre Maica Domnului. Autoarea este cadru universitar, la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Sf. Muceniță Filoteia” din Pitești, și s-a implicat, în ultimii ani, într-o serie de proiecte, granturi și sesiuni de comunicări științifice, naționale și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here