Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță aprobarea procedurii de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri în agricultură.

 

Astfel, Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, a fost publicat în Monitorul Oficial al României – Partea I nr.524/14.07.2015 și în Monitorul Oficial al României – Partea I nr.524 bis/14.07.2015.

Reamintim că rata accizei reduse la motorina utilizată de fermieri în agricultură reprezintă echivalentul în lei a cuantumului de 21 euro/1000 litri, iar diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură reprezintă o prioritate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în vederea reducerii costurilor de producţie.

Comments

comments