80 de polițiști argeșeni ce dețin arme personale au trecut testul ministrului Berca

Ministrul Gabriel Berca a declarat săptămâna trecută că 52 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor care deţin arme letale personale au probleme psihice. Berca a precizat că în cazul acestora vor fi luate măsurile ce se impun, pentru a nu se mai repeta cazuri precum cel al lui Gheorghe Vlădan, angajatul MAI, autorul „măcelului de la coaforul Perla”, care a ucis două persoane şi a rănit alţi şase oameni, într-un atac armat. Gheorghe Vlădan deţinea un pistol personal Glock de 9 mm, iar la sfârşitul anului trecut fusese internat la Psihiatrie, dar, cu toate acestea, nimeni nu i-a interzis să poarte o armă în afara serviciului.

Pe lângă cei 52 de angajaţi ai MAI aflaţi în cercetare, ministrul Berca a cerut verificarea psihologică a tuturor poliţiştilor care deţin arme personale, dar şi a dosarelor mai vechi în baza cărora au obţinut dreptul de port armă până acum.
În ce priveşte Argeşul, avem 204 poliţişti, asupra cărora au început verificările încă de săptămâna trecută. Conform comisarului-şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IJP Argeş, până la această dată au fost verificaţi deja 80 de poliţişti. Din evaluările făcute a rezultat că nu există niciun poliţist care să nu fi trecut testul psihologic sau care să aibă probleme medicale din categoria celor care să atragă interdicţia de a purta armă. Până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi încheiate şi evaluările celor 124 de angajaţi ai MAI din Argeş care nu au fost încă supuşi verificării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.