31 de minore din Argeș, cu vârste sub 15 ani, însărcinate. Alte 348 de fete care aveau până în 19 ani au rămas gravide

În județul Argeș, din datele Serviciului de Statistică al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, numărul sarcinilor are un trend descendent. Astfel, în 2018 față de 2017 au fost cu 277 mai puține sarcini. Potrivit DSP Argeș, în 2017 au fost înregistrate 4199 de gravide nou luate în evidență, iar în 2018 – 3932 de gravide nou luate în evidență. Anul trecut au fost înregistrate 31 de minore, cu vârste sub 15 ani, ca ”gravide nou depistate”. De asemenea, alte 348 de fete, cu vârste cuprinse între 15 – 19 ani au rămas însărcinate în 2018.

În judetul Argeș funcționează 9 cabinete de planificare familială, din care 4 cabinete sunt în Pitești. Adresabilitatea la aceste cabinete pentru utilizarea metodelor moderne de contracepție este în medie de 2100 – 3000 beneficiare pe trimestru. ”S-a constatat că dintre metodele moderne de contracepție în mediul rural sunt utilizate mai frecvent pilulele contraceptive, iar în mediul urban mai frecvent este utilizat prezervativul”, transmite DSP Argeș.

La nivelul județului nostru, DSP Argeș prin Compartimentul Evaluare și Promovarea Sănătății va desfășura acţiuni de informare, educare şi comunicare în cadrul campaniei, mai ales în rândul adolescenților și tinerilor, acțiuni care se vor concentra asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială și în prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.