În urmă cu câţiva ani, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Parintele Calinic, a fost operat cu succes la inimă. Intervenţia chirurgicală a fost una destul de complicată. Fericit, după ce a trecut cu bine peste cumpănă, ÎPS Calinic declara: “Pentru mine aceşti oameni sunt o minune”.

Cei care i-au dat o nouă viaţă erau membrii echipei de specialişti a Spitalului European Polisano, condusă de Victor Costache, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, care au realizat o intervenţie chirurgicală minim invazivă de plastie de valvă mitrală video – asistată.

“Prin reconstructia valvei practic se reface valva pe care o avem de la natura si pacientul va evita un tratament anticoagulant si nu va avea in mijlocul inimii o valva artificiala care evident nu se compara in dinamica si comportament ca şi valva nativă.” declara după operaţie Victor Costache, ajuns, după ani, ministrul Sănătăţii.

„Această intervenţie, cu un caracter de maximă urgenţă, este una deosebit de complexă şi se realizează rar chiar şi la nivel internaţional, în marile centre de excelenţă în chirurgia cardiacă. Prin programul transatlantic de chirurgie valvulară minim-invazivă, lansat în premieră pentru Transilvania în cadrul Spitalului Polisano anul trecut, în colaborare cu colegii din New York şi cu Spitalul Universitar din Grenoble, putem oferi pacienţilor cu patologii grave ale inimii, şansa de a beneficia de proceduri moderne de tratament, cu recuperare rapidă, chiar aici în ţară” a declara conf. dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şi şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică.

De cealaltă parte, IPS Calinic, Arhiepiscop al Argesului şi Muscelului, descria intervenţia în altă paradigmă: “Pentru mine, este o minune, aceşti oameni sunt o minune! Să pună mână pe laser şi să taie, să lipească, să sudeze, să dreagă şi să le orânduiască toate cum trebuie… M-am bucurat că Dumnezeu Prea Bunul a binevoit ca în 3 martie să fiu operat în România la Spitalul European Polisano din Sibiu, prin mâna şi sufletul de aur ale domnului doctor Victor Costache şi al echipei sale, cu un curaj demn de minunile zilelor noastre.”

Foto: Ziarul Tribuna Sibiu.

Comments

comments