În perioada 2 – 4 martie, la Centrul Expoziţional Transfrontalier Craiova a avut loc unul dintre cele mai cunoscute târguri de profil – INTEGRA 2012. Circuitul INTEGRA s-a creat de trei ani şi are ca scop oferirea de soluţii complete pentru fermieri, prin integrarea activităţilor adiacente agriculturii (depozitare, uscare, procesare, energie regenerabilă, consultanţă, finanţare, asigurări, piese de schimb, service, construcţii) sub un singur nume.

„Timp de trei zile, adică pe tot parcursul evenimentului, am avut alături de noi 50 de profesionişti din toate domeniile de activitate (bănci, firme de consultanţă, asigurări, furnizori de utilaje), care au fost la dispoziţia fermierilor pentru a oferi consultanţă. Altfel spus, fermierul a putut găsi orice a dorit, dar în special sfaturi, noutăţi, astfel încât a plecat de aici cu o idee clară despre ceea ce poate să facă în viitor“, ne-a declarat Mauro Frola, preşedintele Societăţii MAP (Maşini Agricole Performante), importator unic Same Deutz Fahr România, organizatorul evenimentului.

 

Mauro Frola: „În colaborare cu Banca Intesa, vom prezenta şi soluții de cofinanțare pentru proiectele depuse”

La invitația MAP – Mașini Agricole Performante – 200 de fermieri argeșeni au vizitat sâmbătă, 3 martie, Expoziția Integra de la Craiova. Aici au stat de vorbă cu specialiştii prezenţi, dar şi cu Mauro Frola, care le-a mai explicat fermierilor argeşeni că târgul de profil – INTEGRA 2012 este un eveniment care îşi propune să aducă laolaltă toţi fermierii, indiferent de dimensiuni. „Gama de tractoare pe care o vindem acoperă toate cererile. La Integra vom aduce în continuare promoțiile de utilaje cu avans zero și o singură rată pe an. În colaborare cu Banca Intesa, vom prezenta şi soluții de cofinanțare pentru proiectele depuse. La fiecare eveniment Integra, vom pune accent pe măsurile europene de cofinanțare. Astfel, le putem oferi fermierilor români şi consultanța de care au nevoie pentru a accesa acei bani, avem soluții financiare alternative pentru cei care nu sunt compatibili cu fondurile europene”, a concluzionat Mauro Frola, preşedintele Societăţii MAP.

Costică Leu: „Suntem pregătiți pentru cei care urmează să colaboreze cu noi și-i vom sprijini fără rezerve”

Prezent la eveniment a fost şi Costică Leu, director general MAP, care ne-a declarat: ,,Sâmbătă, la Craiova, i-am avut ca oaspeţi pe fermierii argeșeni, cărora le-am prezentat toată gama noastră de produse agricole. Tot fermierilor din Argeş le-am explicat că fiecare persoană fizică autorizată sau SRL poate solicita o linie de credit pentru lucrările agricole. Ceea ce este foarte important este faptul că proiectele sunt cofinanțate 100%, iar la Măsura 121- Modernizarea suprafețelor agricole, cofinanțarea, ajunge până la 7 ani. Alt lucru important este că dobânda este aproape la jumătate față de dobânda pieței. Suntem pregătiți pentru cei care urmează să colaboreze cu noi și-i vom sprijini fără rezerve”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI