În conformitate cu Programul de supraveghere, control şi eradicare a Rabiei în Romania – Programul de vaccinare a vulpilor prin distribuţie aeriană a momelilor vaccinale s-a încheiat în data de 14 octombrie 2015.

În contextul expirării celor 45 de zile de la administrarea momelilor vaccinale, în zonele în care s-a efectuat vaccinarea antirabică se va demara, începând cu data de 1 decembrie 2015, campania de împuşcare a vulpilor pentru determinarea eficienţei vaccinării.
Vulpile vor fi împuşcate în campanii de vânătoare organizate în baza protocolului încheiat între D.S.V.S.A. Argeş şi A.J.V.P.S./ A.V.P.S.M. Argeş, numărul total de animale recoltate fiind stabilit, pentru întreg judeţul la 130 de exemplare. Campaniile de vânătoare se vor desfaşura fără câini de vânătoare.
Personalul care manipulează vulpile împuşcate var purta obligatoriu echipament de protecţie, evitând alte manopere decât cele de recoltare iar medicii veterinari oficiali, gestionarii fondurilor cinegetice şi reprezentanţii ariilor protejate au fost instruiţi în mod special în acest sens. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI