ANM a emis astăzi avertizare COD PORTOCALIU de inundații valabilă pentru județele Argeș și Teleorman. Avem şi Cod GALBEN de ploi, polei şi ninsori.

Autoritățile din Argeș, reunite în comandamentul de iarnă, au intrat în alertă maximă, debitele pe râurile din județ crescând seminficativ în urma căderilor abundente de precipitații.

La nivel național, 46 de localități sunt afectate de inundații, iar de astăzi intră în vigoare un nou COD GALBEN de ploi, polei și ninsori, valabil în toată țara, până mâine la ora 12. Atenţionarea vizează 36 de județe și municipiul București.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 noiembrie, ora 18,00 — 28 noiembrie, ora 12,00, în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Precipitații mixte se vor semnala în Banat, precum și în zona Carpaților Orientali, în vestul și nordul Moldovei și local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munții Banatului și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice și sud-estice, dar și pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăși local 55…65 km/h.

În după-amiaza zilei de 28 noiembrie și în noaptea de 28/29 noiembrie precipitațiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice și vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Comments

comments