Pentru cei care aleg să-şi petreacă Revelionul sau Crăciunul pe Valea Superioară a Argeşului, proprietarii de hoteluri, pensiuni sau cabane au inclus în ofertele lor, pe lângă cina festivă şi programul artistic, o mulţime de alte activităţi menite să-i atragă pe turişti, precum tăierea porcului, sosirea colindătorilor, întâmpinarea lui Moş Crăciun, plimbări cu trăsura trasă de cai, vin fiert băut la foc de tabără. În ce priveşte meniul, mai toate locaţiile anunţă doar preparate tradiţionale, specifice Sărbătorilor de Iarnă. Spre exemplu, la Cabana Valea cu Peşti un sejur de cinci nopţi de Crăciun costă 808 lei/persoană, iar unul de trei nopţi costă 705 lei/persoană. Ambele variante au inclusă cină festivă de „Ajun cu Moş Crăciun“ şi cină festivă de Crăciun, formaţie live, acces la piscină, saună, jacuzzi şi tăierea porcului pe 23 decembrie. Tot la Valea cu Peşti, dar de Revelion, un sejur de patru nopţi, pentru două persoane, costă 3.500 de lei cu cină festivă, program artistic, foc de artificii, concursuri şi surprize, dar şi acces la piscina acoperită, saună, jacuzzi, internet, teren de sport cu nocturnă şi miniclub pentru copii, cu supraveghetor. Tot pe Transfăgărăşan, la o pensiune de trei margarete, un pachet de 4 nopţi de cazare în perioada Crăciunului, cu pensiune completă, costă 200 de lei pe zi de persoană, însă pensiunea poate fi închiriată şi integral, la 4.500 de lei pentru 4 nopţi de cazare, locaţia având o capacitate de 16 locuri în cinci camere. Pentru Revelion, o pensiune de trei margarete poate fi închiriată integral la preţul de 8.000 de lei pentru patru nopţi de cazare. Cei care vor să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă la hotel „Posada” – Vidraru trebuie să se grăbească, deoarece mai sunt locuri libere doar pentru Revelion, unde un sejur de cinci nopţi costă 1.530 de lei de persoană.

În zona Rucăr – Bran, un sejur de patru zile de Crăciun costă 780 de lei de persoană

În zona Rucăr – Bran o pensiune de trei margarete poate fi închiriată în perioada Crăciunului cu 150 de lei de persoană pe zi. În acest preţ clienţii vor putea să ia parte la tăierea porcului şi tot în aceşti bani este inclusă şi masa festivă. De Revelion însă, un sejur de 4 nopţi la o astfel de pensiune costă 750 de lei de persoană, locaţia având o capacitate de 15 locuri în şapte camere. 
Cei interesaţi pot opta şi pentru un sejur la o cabană, într-un decor hibernal, lângă un foc de tabără, ascultând colinde la o cană de vin fiert şi mâncând covrigi cu şorici şi cozonaci. Un astfel de sejur de patru zile în perioada Crăciunului costă 780 de lei de persoană. De Revelion, o cabană poate fi închiriată cu 230 de lei de persoană pe noapte, pentru minimum 6 nopţi, cu masă festivă, dar şi alte facilităţi, precum: pârtie privată de ski şi săniuş, plimbări cu sania trasă de cai, artificii, colindători tradiţionali zonei, saună, jacuzzi, vânătoare sau pescuit la copcă.

La Dâmbovicioara, un sejur de 5 nopţi de Revelion costă 1.100 de lei de persoană

La Dâmbovicioara, o cabană în mijlocul pădurii de conifere poate fi închiriată de Crăciun cu 2.000 de lei, iar de Revelion poate fi închiriată integral contra sumei de 5.000 lei pentru 4-5 zile. O pensiune cu 14 camere, în aceiaşi zonă, poate fi închiriată în perioada Crăciunului pentru trei nopţi cu 6.000 de lei. De Revelion, un sejur de 5 nopţi costă 1.100 de lei de persoană cu pensiune completă, masă festivă şi petrecere cu orchestră în Noaptea dintre Ani, dar şi acces la pârtia de schi şi săniuş, terenul de sport, sala de fitness şi sala de ping-pong.

De Crăciun, trei zile într-o pensiune din Dragoslavele costă 422 lei/persoană, iar un sejur de cinci nopţi de Revelion cu demipensiune costă 959 de lei

Un Crăciun tradiţional petrecut la o pensiune agroturistică în zona Dragoslavele costă 422 de lei de persoană pentru un sejur de 3 nopţi în cameră dublă cu două mese festive, iar un sejur cu patru nopţi de cazare în cameră dublă, totul inclus şi două mese festive costă 762 de lei de persoană. Şi pentru Revelion oferta este variată, astfel că un sejur de cinci nopţi la o pensiune de trei margarete, în cameră dublă, cu demipensiune, şi o masă festivă costă 959 de lei de persoană pe sejur, iar trei nopţi de cazare în apartament pentru patru persoane cu două mese festive costă 559 de lei de persoană pe sejur. 

În Curtea de Argeş, un sejur de cinci nopţi cu pensiune completă de Crăciun costă 1.150 lei/persoană 

Şi hotelurile şi pensiunile din zona Curtea de Argeş vin cu oferte tentante. Astfel, un sejur de cinci nopţi cu pensiune completă, dar şi acces la piscină, saună şi jacuzzi, de Crăciun costă 1.150 de lei de persoană, iar pentru Revelion, un astfel de sejur cu pensiune completă, inclusiv cina festivă de Revelion şi Carnaval, costă 1.800 de lei de persoană, cu acces la următoarele servicii: piscină acoperită, saună, jacuzzi şi internet. De asemenea, o pensiune în Curtea de Argeş, cu bucătărie dotată cu tot necesarul poate fi închiriată integral de Crăciun cu 600 de lei pe zi, iar de Revelion poate fi închiriată cu 800 de lei pe zi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI