Ziua Mondială a Salutului. În Tibet este foarte politicos să scoți limba atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată

0
369

Ziua Mondială a Salutului este marcată la 21 noiembrie, fiind inițiată în anul 1973 de frații Brian și Michael McCormack din Omaha, statul Nebraska, SUA. Oriunde în lume, oamenii se salută când se întâlnesc sau când se despart.

Ziua Mondială a Salutului a sărbătorită pentru prima dată în contextul conflictului, din octombrie 1973, dintre Egipt și Israel, ea constituind o formă de protest nonviolent la adresa războiului.

Forma de salut este influențată, peste tot în lume, de varietatea de culturi, având diferite semnificații. De exemplu, dacă japonezii se înclină, iar britanicii spun doar „bună ziua” și își dau mâna, în Tibet este foarte politicos să scoți limba atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată.

Francezii, în schimb, pe lângă strânsul mâinii, se sărută pe ambii obraji. În timp ce în Botswana, oamenii își ating palmele ușor, dar nu le strâng, în Cambodgia, se lipesc palmele, ținându-le apropiate de piept. Cu cât palmele se ridică mai sus, cu atât respectul arătat este mai mare. În nordul Mozambicului, oamenii bat de trei ori din palme înainte de a rosti cuvântul pentru salut. În Australia, la prima întâlnire nu e politicos să îmbrățișezi sau să săruți și nici să vorbești despre chestiuni personale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here