Ziua Mondială a Educației sărbătorită și de Administrația Bazială de Apă Argeș-Vedea

De Ziua Mondială a Educației, reprezentanții Administrației Baziale de Apă Argeș-Vedea s-au întors în mijlocul elevilor, pentru o nouă lecție de cunoștere și protecție a mediului.

În cadrul campaniei “Să păstrăm apele curate”, dar și cu ocazia Zilei Mondiale a Râurilor, sărbătorită la 27 septembrie, 20 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Lereşti au fost invitați să viziteze barajul și lacul de acumulare Râușor. Copiii au aflat astfel, foarte multe informații despre această construcție hidrotehnică, despre rolul pe care îl are în alimentarea cu apă, producerea de energie electrică, protecție împotriva inundațiilor, când și cum a fost construit, cum este exploatat. Cei care i-au purtat în această călătorie de cunoaștere au fost chiar gospodarii de ape care se ocupă de întrețienere barajului și exploatarea echipamentelor acestuia.

Copiii i-au urmărit apoi pe chimiștii ABAAV cum au realizat analiza unei probe de apă prelevată din lacul de acumulare Râușor, pe care au comparat-o apoi, cu o probă de apă poluată. Au aflat astfel că apele de munte, care nu se află în vecinătatea aglomerarilor urbane, sau a altor surse de poluare,  se încadrează în clase de calitate superioare.
În acest mod mesajul protejării apei, râurilor, lacurilor, mediului înconjurător au fost transmise și copiii din localitatea Lerești, care de altfel, s-au dovedit a fi bine informați și pregătiți de către cadrele didactice ale școlii. 
Atât elevii cât și cadrele didactice au primit diplome și materiale informative care să le fie de ajutor în procesul instructiv-educativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here