Deputatul Simona Bucura Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Național al OFSD

Duminică, 4 octombrie, la sala Teatrului Național de Operetă din București a avut loc Conferința Națională a Femeilor Social Democrate.

OFSD Argeș a fost reprezentată la acest important eveniment de o delegație formată din 15 persoane condusă de către deputatul Simona Bucura Oprescu, președintele organizației județene de femei.
Cu această ocazie au fost alese noi structuri de conducere, În Consiliul Național al OFSD se regăsesc acum din partea județului Argeș deputatul Simona Bucura Oprescu, care a fost aleasă în funcția de vicepreședinte, și Tatiana Preduț, Liliana Turturoiu, Monca Cotenescu, Maria Dobrea, Cristina Popa și Georgiana Drăghici.

De asemenea, au fost stabilite principalele direcții de acțiune ale OFSD pentru perioada următoare. Astfel, printre obiectivele OFSD se numără consolidarea structurilor OFSD, susținerea principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați, consilierea și sprijinirea femeilor care au dificultăți în câmpul muncii, elaborarea de pachete legislative pentru sprijinirea familiei și a copiilor, lupta împotriva violenței și abuzului față de femei.

De asemenea, creșterea numărului de femei care vor candida în alegerile locale și parlamentare de la anul și a celor care vor accede în funcții de decizie politică și administrativă este un alt obiectiv prioritar al OFSD.

Prezent la lucrările Conferinței, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că rolul femeilor în politică va crește.
“Vreau să vă asigur că printre alte obiective ale mele este şi obiectivul de a promova, într-adevăr, valorile atât în partid, cât şi în afara partidului, în societatea românească, şi de asemenea să vă asigur că Organizaţia de Femei a Partidului Social Democrat va avea toată susţinerea noii conduceri a Partidului Social Democrat, dar vă şi cer să vă implicaţi mai mult. Simpla alocare a unor locuri pe listă nu este suficientă. Aveţi un potenţial inimaginabil, aveţi o forţă inimaginabilă pe care vreau s-o folosiţi, vă rog să încurajaţi toate colegele dumneavoastră să se implice în politică, să se implice în actul decizional şi să se implice într-o acţiune de comunicare mult mai largă cu femeile din societatea românească”, a spus Liviu Dragnea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here