Ziua Mondială a Alimentației. În România se aruncă zilnic 6.000 de tone de mâncare, în timp ce 225.000 de copii se culcă flămânzi. Peste 150 de ţări marchează, la 16 octombrie, Ziua mondială a Alimentaţiei, declarată de Adunarea Generală a ONU, cu scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei. Cu acest prilej, specialiştii români preocupaţi de domeniul nutriţiei trag un semnal de alarmă dovedind că principalele cauze ale mortalităţii sunt legate, îndeosebi, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

În România se aruncă zilnic 6.000 de tone de mâncare, în timp ce 225.000 de copii se culcă flămânzi

În fiecare zi, în România sunt aruncate 6.000 de tone de mâncare, iar 49% din alimentele care ajung la gunoi provin de la populaţie. Restul de alimente aruncate provin de la producători, importatori, procesatori, distribuitori, magazine mici, supermaketuri, hipermarketuri, restaurante, cantine, hoteluri, sectorul agricol.

În timp ce mâncarea este aruncată cu tonele, 25% din populația României trăieşte la limita sărăciei, aproape 5 milioane de români se chinuie să-şi procure hrana zilnică. Și mai trist este faptul că 225.000 de copii se duc zilnic la culcare flămânzi. Trebuie să reducem risipa alimentară în România!

Comments

comments