INEDIT Pe 9 mai, la iniţiativa vicepreşedintei CJ Argeş, Simona Bucura, pe Strada Mare, de la Magazinul Trivale şi până în Piaţa Milea, în fiecare dintre copaci vor fi agăţate fotografii şi cărţi cu imagini din 16 ţări euopene, realizate de salvamontistul Ion Sănduloiu.

Miercuri 9 mai, la iniţiativa vicepreşedintei Simona Bucura-Oprescu, Consiliul Judeţean Argeş şi instituţiile de cultură subordonate acestuia vor marca într-o manieră inedită Ziua Europei.

Astfel, pe Strada Mare, de la Magazinul Trivale şi până în Piaţa Milea, în fiecare dintre copacii pe lângă care obişnuim să trecem zilnic vor fi agăţate fotografii şi cărţi. Toate, evident, legate de Europa. Imaginile, peste 60 la număr,  cea mai mare parte dintre ele aparţinând binecunoscutului fotograf şi salvamontist Ion Sănduloiu, înfăţişează realitatea transpusă pe hârtie a 16 ţări din Uniunea Europeană şi fac parte din colecţia numită simbolic „La pas prin Europa”. Cei curioşi vor avea prilejul să admire peisaje, imagini din oraşe, obiceiuri specifice fiecărei ţări şi costume tradiţionale. Pasionaţii de lectură vor avea putea descoperi printre crengile arborilor sute de cărţi, din domenii diverse, de la beletristică şi jurnale de călătorie la lucrări de ştiinţă şi cărţi pentru copii, scrise în diferite limbi ale popoarelor-surori din Uniunea Europeană. În acelaşi timp, la Biblioteca Judeţeană va fi realizată o altă expoziţie de carte, cu tematică diversă, volumele fiind primite de la reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti. Ziua se va încheia cu un spectacol de muzică reprezentativă pentru tradiţiile, obiceiurile şi cultura diferitelor popoare europene, spectacol susţinut de Fanfara Teatrului „Alexandru Davila”, pe scena din Piaţa Milea, începând cu ora 17.00. Tot în Piaţa Mile, se vor putea face fotografii la minut, la panourile special realizate, ce vor înfăţişa portul popular din diverse ţări.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI