Joi, 29 iunie, s-a dat startul Zilelor Oraşului Mioveni. Evenimentul a debutat cu primirea oficială a delegațiilor din localitățile înfrățite. Primirea a avut loc la sediul Primăriei unde gazde au fost primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache şi secretarul Ionuţ Badea. Au fost întâmpinate delegații din Istra (Rusia), Salamina (Grecia), Petrich (Bulgaria) și Scoreni şi Măgdăceşti (Republica Moldova).

Evenimentul a continuat la hramul Catedralei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

Tot în deschiderea sărbătorii a avut loc şi lansarea monografiei, intitulată „Mioveni – Argeș: Din trecutul și prezentul unui oraş de viitor”. Lucrarea a fost scrisă de un grup de cercetători argeșeni (dr. Leontin Stoica, dr. Cornel Popescu, dr. Iulian Boţoghină, dr. George Ungureanu, dr. Marius Cârjan şi Radu Aurel).

Vineri, 30 iunie la Centrul Cultural Mioveni, cei mai buni elevi, cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele județene și naționale, precum şi sportivii care au obținut rezultate deosebite la campionatele și competițiile interne și internaționale au fost premiaţi de primarul Ion Georgescu. Festivitatea a continuat cu sfinţirea construcţiei spitalului nou din Mioveni.

Sărbătoarea “Zilelor Orașului Mioveni – 532 de ani” a continuat și duminică, unde, cu toate că ploaia de vară a adus câțiva stropi pe finalul serii, spectacolele și reprezentațiile artiștilor au continuat sub privirile a sute de persoane. Astfel că ziua de duminică a fost dedicată iubitorilor de muzică populară, pentru care, pe scenă au evoluat reprezentanții Centrului Cultural Mioveni – „Plai de dor”, „Nova” și „Muguraşii Mioveniului”, artiștii Centrului Cultural Județean reprezentați de Ansamblul „Carpaţi”, Ansamblul şi orchestra „Doina Argeşului”, Grupul vocal bărbătesc „Doruri muscelene”, iar surprizele serii au fost îndrăgitele interprete de muzică populară – Marcela Fota şi Emilia Ghinescu.

Comments

comments