De când a ieşit primar la Priboieni, Sorin Lupu a făcut o tradiţie ca zilele comunei să fie sărbătorite chiar de Sfânta Măria Mică.

Aşadar, duminica trecută a avut loc cea de-a cincea ediţie a acestei sărbători, la care au participat sute de persoane, mai ales că această zi a coincis cu ziua organizării târgului de toamnă. Şi pentru că sărbătoarea a început la ora 17.00, petrecerea a ţinut până după miezul nopţii, invitaţii plecând spre casele lor abia la 2 dimineaţa. Parcă niciodată nu a fost atâta lume la ziua comunei Priboieni. Mesele au fost neîncăpătoare pentru mulţimea prezentă, oamenii sosind la petrecere cu mult înainte ca să aibă loc deschiderea oficială. După ce a avut loc primirea oficialităţilor judeţene, festivitatea a fost deschisă de primarul Sorin Lupu, care a urcat pe scenă alături de preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, senatorul Şerban Valeca, preşedintele PC Argeş, Cornel Lazăr, şi primarii comunelor Bascov şi Topoloveni. După un scurt discurs adresat tuturor celor prezenţi, au fost acordate diplome de fidelitate unui număr de şapte cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, diplome înmânate personal de preşedintele CJ Argeş. Un premiu special a fost atribuit şi unui tânăr din comuna Priboieni, sportivul Florin Stanciu, pentru recordurile înregistrate în urma participării la diferite crosuri organizate prin ţară.
Apoi cu toţii au fost invitaţi să se aşeze la masă şi să guste din bunătăţile zonei, primarul Sorin Lupu dând astfel liber la petrecere. Grătarele au sfârâit, berea şi vinul au curs în voie, iar oamenii s-au distrat de minune pentru că au avut acompaniament pe măsură. Pe scenă au urcat Cristina Turcu Preda, „Doina Argeşului”, „Doina Bascovului”, formaţia „Cronos” din Constanţa şi formaţia locală „Doina Cârcinovului”. Cei prezenţi au fost înveseliţi de „Vacanţa Mică”, dar şi de un spectacol de circ oferit de o trupă din Bucureşti, invitată special de primarul Lupu. Cu toţii s-au simţit bine, inclusiv primarii care s-au alăturat mai târziu petrecerii, respectiv Aurel Bălăşoiu din Rociu şi Radu Nicolae de la Negraşi. Ca de fiecare dată, atmosfera a fost una de mare sărbătoare, oamenii încingând hore şi sârbe cum numai o dată pe an vezi. Voia bună s-a ţinut lanţ până spre orele dimineţii, când oamenii, obosiţi de atâta joc, au plecat spre case.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI