ÎN GURA PRESEI „Ziarul de la sat”, noua publicaţie apărută sub conducerea maestrului Florian Silişteanu, are, pe lângă cei mai mulţi reporteri speciali din întreaga istorie a presei, şi o rubrică, intitulată „Izmene pe călător”, care va fi semnată, pe viaţă, de editorialistul ziarului, primarul din Băbana, Bebe Ivan. Lansat la 1 Martie 2012, „Ziarul de la sat”, gândit şi condus de poetul Florian Silişteanu, cu redacţia în comuna Căteasca, este primul şi, cu siguranţă, va rămâne singurul ziar din istoria presei ce are nu mai puţin de 3.900 de reporteri speciali. Conform casetei redacţionale, cei 3.900 de reporteri ai maestrului Silişteanu sunt toţi cetăţenii din cele 7 sate ale localităţii. Pentru că nu ai cum să bagi într-o redacţie o comună întreagă – poate doar în Casa Poporului – ca să ţii şedinţele de sumar, maestrul Silişteanu a găsit şi aici o metodă destul de ingenioasă prin care să le spună subordonaţilor săi ce subiecte să pregătească. Astfel, de la număr la număr, cei 3.900 de reporteri speciali ai „Ziarului de la sat” află chiar din paginile publicaţiei temele pe care Sile vrea să le abordeze în ediţia viitoare. Iată şi câteva dintre subiectele propuse de conducerea ziarului pentru numărul 3, care va apărea în luna mai: Dacă aveţi probleme cu câinele vecinului, care vă mănâncă găinile – daţi un semn! Dacă vi s-a stricat căruţa, daţi un semn! Dacă tractorul e defect, daţi un semn! Dacă nu vă ascultă feciorul pentru că stă numai la cârciumă şi nu munceşte, daţi un semn! Dacă ţi s-a născut un copil, faci botez, nuntă, deces, înmormântare – dă un semn!

Ziarul de la sat apare cu sprijinul financiar parţial al Primăriei Căteasca, prin sponsorizări, prin troc, prin donaţii…

Tot din paginile „Ziarului de la sat” mai aflăm că unul dintre editorialiştii publicaţiei este primarul comunei Băbana, Bebe Ivan. Şi aici, ziarul lui Silişteanu bifează o premieră la nivel mondial: rubrica lui Bebe Ivan, intitulată „Izmene pe călător”, va fi semnată, pe viaţă, de acesta. În ceea ce priveşte finanţarea, nu a fost greu de aflat, deoarece directorul publicaţiei nu are nimic de ascuns şi a făcut public chiar şi acest aspect: „Ziarul de la sat apare cu sprijinul financiar parţial al Primăriei Căteasca, prin voluntariat, prin sponsorizări, prin troc, prin donaţii…”.
Redacţia „Universului argeşean” le doreşte colegilor de la „Ziarul de la sat” la cât mai multe şi interesante numere pe piaţa presei din judeţul nostru. Bine ai revenit, maestre…în gura presei!

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI