Primarul din Costeşti vrea să-l dea jos pe Regele Ţiganilor

LOVITURĂ LA PALAT Supărat că Regele Dan Stănescu nu este de partea sa în alegerile ce vor veni, primarul Ion Baicea vrea să-l lase fără coroană pe „Monarhul din Costeşti”. După generalul Ion Antonescu, cel care l-a făcut pe Regele Carol al II-a să abdice, primarul Ion Baicea ar fi al doilea om politic din istoria ţării care încearcă să dea jos un cap încoronat, adică pe Regele Ţiganilor din Costeşti, Dan Stănescu. Scandalul dintre cei doi mocneşte de mai mulţi ani, dar a luat amploare acum, în preajma alegerilor, când Regele l-a ameninţat tot mai des pe Baicea că va pune umărul la schimbarea sa din funcţia de primar. Ca orice rege de altfel, Dan Stănescu a refuzat să-şi plătească impozitele pe palat şi limuzine, simţindu-se chiar jignit atunci când primarul a decis să-l execute pentru neplata taxelor. Ca să-i strice şi mai tare blazonul, Ion Baicea a atacat în repetate rânduri Palatul de Aramă din Costeşti, învinuindu-le pe vrăjitoarele de la „Curtea Regelui” că scot argintul viu din oameni şi nu-l declară ca sursă de venit. Nici Regele nu a stat cu mâinile în sân şi, nu de puţine ori, a luat cu asalt Primăria, unde l-a bălăcărit pe primar mai ceva ca la…uşa cortului, cel mai adesea cu apelativul „beţiv” şi „hoţ”. Cum cale de pace nu mai există, primarul a decis să-l dea jos pe Rege. Faţă de Antonescu, care l-a alungat pe Carol al II-lea cu ajutorul legionarilor, Ion Baicea a pus la cale lovirea lui Dan Stănescu din interior, încercând să-i atragă pe supuşii Regelui de partea sa, iar aceştia să pornească o revoltă spontană la Casa Regală.
Ca să-şi ducă planul la bun sfârşit, Ion Baicea a adunat la un restaurant peste 100 de ţigani din Costeşti, cărora le-a spus că regele lor îi exploatează şi că cel mai bine ar fi să-şi aleagă pe unul dintre ei, care să-l înlocuiască pe Dan Stănescu. După ce s-au ospătat regeşte, ţiganii n-au reuşit să se pună de acord cine ar putea fi viitorul „Monarh de Costeşti” şi asta din simplul motiv că toţi se visau a deveni rege peste noapte.
Şi, uite aşa, în loc de puci, a izbucnit un scandal între ţigani, care a ajuns la urechile lui Dan Stănescu. Cunoscut pentru mărinimia sa faţă de supuşi, Regele i-a iertat pe trădători, dar nu şi pe primarul Ion Baicea: „Ce nu ştie domnul primar este că ţiganii Casei Regale din Costeşti nu mă vor trăda niciodată. Pe el însă s-ar putea să-l părăsească electoratul care l-a votat în 2008, printre care şi supuşii mei”, ne-a declarat Regele, care a spus că se abţine de la alte declaraţii, deoarece se află în Postul Paştelui, lucru ce nu-i permite să atace nici chiar un simplu „pământean”, aşa cum l-a numit Stănescu pe Baicea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.