Ziariştii argeşeni, căsătoriţi la locul de muncă

BREAKING NEWS… ÎN FAMILIE Un vechi proverb românesc spune că „cine se aseamănă se adună”! Mai ales în presă! Iar pentru că jurnalismul este o meserie ce presupune foarte mult timp pierdut în redacţie sau pe teren, e destul de greu ca un ziarist să îşi găsească jumătatea care să înţeleagă sacrificiile pe care această profesie le cere. Aşa că cei mai mulţi dintre ziariştii argeşeni şi-au căutat „jumătatea” tot în breaslă, iar în cele mai multe cazuri, şedinţele de redacţie au loc…în familie.

„Curierul zilei”, reşedinţa lui Cupidon

Unul dintre cele mai vizibile cupluri din presa argeşeană este cel format din Marilena Baraţă, preşedinta cotidianului „Curierul zilei” şi, mai nou, a postului „Curier TV”, şi Viorel Constantin, fost operator la Televiziunea Română, acum director la „Curier TV”. Cei doi s-au cunoscut tocmai graţie unui proiect comun, evident, legat de presă. Au deja în urmă 10 ani de căsnicie şi multe reuşite în media, ca parteneri de viaţă şi de afaceri.

Elida şi Dragoş Baraţă sunt o pereche ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se cunosc din adolescenţă şi au muncit în presă împreună, ajutându-se reciproc pentru a face faţă cerinţelor unei munci stresante şi consumatoare de timp, de obicei rupt din cel dedicat familiei. Ea a urmat o facultate de jurnalism şi a fost, pe rând, redactor-şef la „Curier Medical” şi „Curier Show”, iar acum lucrează la „Curier TV”, la fel ca şi Dragoş, ambii fiind realizatori de emisiuni.

 

Andreea Dumbrăvescu şi Silviu Mihai au fost, mai întâi, şefă şi subaltern! Ea era redactorul-şef al „Curierului zilei”, el – redactor la Sport. N-a fost dragoste la prima vedere, ci la a doua, a treia …  Dar una serioasă, profundă, dovadă fiind nunta superbă, la care au participat toţi cei apropiaţi, şi bebe Nicholas, fiul lor, care tocmai a împlinit un an.
Antonela şi Liviu Roşu alcătuiesc un cuplu de cursă lungă în presa argeşeană. Probabil că dacă nu ar fi lucrat în acelaşi domeniu, ea – redactor la „Curierul zilei”, el – realizator de televiziune, acum la „Curier TV”, nu ar fi reuşit să petreacă împreună 25 de ani de căsnicie! Cei doi au împreună doi băieţi, acum bărbaţi în toată firea, de 20 şi 23 de ani.  
Tot la „Curierul zilei” s-a format şi familia Mădălina şi Daniel Barbu. La vremea întâlnirii, Daniel era responsabil la Departamentul Sport, iar Mădă avea grijă ca la Corectură să nu îi scape vreo greşeală, să se facă de râs! În timp, Daniel Barbu a ajuns redactorul-şef al cotidianului „Societatea argeşeană”, realizator de emisiuni la „Absolut TV”, iar, Mădălina responsabil cu presa la Consiliul Judeţean Argeş.  

„Jurnalul de Argeş”, în relaţie cu „Obiectiv argeşean”

Un alt cuplu de ziarişti cu state vechi în media ce s-a format printre conferinţe de presă şi evenimente de tot felul, este cel alcătuit din Corina Iancu, de la „Obiectiv argeşean”, şi Marius Ionel de la „Jurnal de Argeş”. Cei doi au împreună un băieţel de 3 ani, Andrei Dănuţ.

PRO TV Piteşti – şi el un post special pentru marile iubirii

PRO TV Piteşti este şi el un loc propice marilor iubiri, ca şi „Curierul zilei”, de altfel. Cel mai vechi şi trainic cuplu format aici este familia Paraschiv, Nataşa şi Silviu, nedespărţiţi în viaţă şi profesie! Ei şi-au oficializat iubirea în 2000, în Noaptea de Revelion, fiind cuplul ce a inaugurat tradiţia faimoaselor cununii de Anul Nou oficiate de primarul Tudor Pendiuc.O altă protevistă a staţiei de la Piteşti, Andreea Marinescu, actualmente prezentatoarea matinalului de la PRO TV, împreună cu Mihai Dedu, a decis să-şi unească destinele tot cu un om de presă, şi el angajat al trustului MediaPro, Paul Roşca, producătorul rubricii „Vremea”.

„Anchetă” în familie…

Jurnalista Oana Bahrim de la săptămânalul „Ancheta” şi-a ales şi ea perechea din redacţia în care îşi petrecea cea mai mare parte a timpului. Soţul său, Răzvan Florea, este, de asemenea, ziarist, iar împreună, cei doi, fac un cuplu perfect atât în presă, cât şi în viaţa de familie.
Şi tehnoredactorul de la „Ancheta”, Mihai Constantin, şi-a găsit jumătatea tot în breaslă, numai că aleasa lui Mişu, jurnalista Carmen Lis, nu face parte din acelaşi colectiv al săptămânalului, ea lucrând la cotidianul „Obiectiv argeşean”. Mişu şi Carmen au împreună doi copii şi amintiri de neuitat.

Televiziunea „Terra Sat” a dat şi ea un cuplu de ziarişti

Ana Maria Cîrstea şi Florin Dulică – acum familia „Duli” – s-au cunoscut pe când erau colegi la televiziunea „Terra Sat”. Ea era reporter de teren, el era operator. Fiindcă s-au înţeles atât de bine la muncă, s-au gândit că ar putea repeta şi acasă! Şi le-a ieşit la fix! Inclusiv un „Duli” mic şi drăgălaş, ce seamănă leit cu „Duli” cel mare.    

„Kiss Fm” s-a înrudit şi el cu revista „Zile şi nopţi”

Familia Balmuş e formată tot din doi oameni de presă: Alina Balmuş – director la revista „Zile şi nopţi”, ediţia de Piteşti, una dintre cele mai apreciate

publicaţii de timp liber, iar Andreas Balmuş este director regional Kiss Fm-Magic Fm-Rock Fm. Cei doi sunt împreună din 2001 şi au o fetiţă de 2 ani, Antonia Ionela.

Revista „Viaţa satului” are în frunte o familie de jurnalişti

Un alt cuplu longeviv din presa argeşeană este cel format de Monica şi Mădălin Popa. Cei doi, jurnalişti cu state vechi, fac echipă nu doar acasă, ci şi la locul de muncă, Mădălin fiind directorul revistei „Viaţa satului”, iar soţia sa, Monica, redactorul-şef.

Ziarul „Blitz” condus de doi jurnalişti, Crenguţa şi Radu Pally

Soţii Crenguţa şi Radu Pally sunt printre ultimii veniţi în „Clubul ziariştilor căsătoriţi”. Ei fac echipă şi la muncă, nu doar în familie: Radu  este directorul ziarului „Blitz”, iar Crenguţa – redactorul-şef al aceleiaşi publicaţii şi, dacă acasă sunt egali, la muncă, soţia este subalterna soţului.

Fiica lui Pendiuc şi-a găsit jumătatea tot în presă

Ema Pendiuc, fiica cea mare a primarului Pendiuc şi-a găsit jumătatea tot din presă. Cosmin Croitoru, soţul său, e cameraman, iar înainte de a fi parteneri în viaţă, au fost colegi de platou: ea – realizatoare TV şi prezentatoare de ştiri la TVR 3, el – operator de imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.