Conform declaraţiei senatorului Haralambie Vochiţoiu, parlamentarii UNPR susţin includerea ziariştilor printre categoriile de beneficiari ai Legii 8/2006 prin care membrii Uniunilor de creatori au în plus o indemnizaţie de 50% din valoarea pensiei pe care o primesc.

 

„Această lege, care produce efecte de aproape 10 ani, dă dreptul muzicienilor, pictorilor, scriitorilor, arhitecţilor care fac parte din aceste Uniuni de creatori la o indemnizaţie de 50% din pensia pe care o primesc prin asigurările de pensii publice. Ziariştii, care sunt şi ei creatori, au fost omişi în 2006 din această înşiruire. În plus un ziarist poate primi o indemnizaţie suplimentară de 50% din pensie, până la limita a două salarii minime pe economie”, a declarat senatorul UNPR.

Secretarul general al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Benone Neagoe, a afirmat că, pentru a beneficia de indemnizaţie, ziaristul pensionar trebuie să facă parte dintr-o Uniune de creaţie recunoscută ca persoană juridică de utilitate publică, să aibă 15 ani vechime în jurnalism şi 5 ani într-o Uniune de creaţie.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI