Pe 9 martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la stingerea mai multor incendii de vegetație. Primul incendiu s-a produs 11.36,când un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au intervenit în localitatea Băiculești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat în vârstă de 44 de ani, care a suferit arsuri de gradul I-II-III-IV pe aproximativ 80% din suprafața corpului. Victima a fost predată unui echipaj cu medic, care l-a transportat la spitalul județean Argeș. Au ars: aproximativ 1 500 mp de vegetație uscată. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise.

La ora 12.50, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Băiculești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 5 000 mp de vegetație uscată. Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 12.37, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în localitatea Țițești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 2 500 mp de vegetație uscată și circa 65 ml gard din lemn. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise.

La ora 12.50, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Băiculești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 5 000 mp de vegetație uscată. Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. La ora 13.45, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Căpitan Cuțui, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 1 000 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

La ora 13.54, două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în municipiul Curtea de Argeș, strada I.L Caragiale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă. A ars: grajdul pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Împrejurarea: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolație deteriorată.

La ora 14.25, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție Nr.2 Topoloveni a intervenit în localitatea Călinești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 2 ha de vegetație uscată și mărăciniș. Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 14.37, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în localitatea Stoenești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 18 000 de vegetație uscată și litieră. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise.

La ora-15.09, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Albeștii de Argeș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 8 000 mp de vegetație uscată. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise.

La ora 15.58, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Sălătrucu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 8 000 mp de vegetație uscată. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise.

La ora 16.03, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în localitatea Mălureni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 500 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Împrejurarea: foc deschis în spații deschise.

La ora 18.15, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Secția de Pompieri Costești au intervenit în localitatea Căldăraru, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Au ars: un televizor, obiecte de mobilier, materiale textile și o mașină de cusut. Sursa probabilă: scurtcircuit electric. Împrejurarea: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolație deteriorată.

La ora 19.21, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție Nr. 2 Vedea a intervenit în localitatea Uda, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 20 000 mp de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș și circa 23 de pruni. Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Comments

comments