Zeci de familii care locuiesc pe străzile Dimitrie Boteanu și Bucovina din Pitești îndură de ani de zile un aer greu de suportat. Canalul pluvial care le traversează străzile este unul deschis, plin de gunoaie și lăstăriș, cu apă amestecată cu dejecții. Mai nou, astăzi, când am fost să vedem locul, în canalul pluvial era aruncat și ulei ars.

Aflând necazul oamenilor, care i-au cerut sprijinul, primarul Cristian Gentea a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea – Documentației de avizare pentru lucrări de intervenții aferentă obiectivului de investiții “Reabilitare canal deschis situat în dreptul străzilor Dimitrie Boteanu și Bucovina (etapa a -III-a)”. Din păcate, proiectul nu a trecut de Consiliul Local, deşi a fost pus de 3 ori pe ordinea de zi în acest an.

Motivul, unul politic. Consilierii PNL și USR – PLUS, care deţin majoritatea în CL, s-au opus acestui proiect inițiat de primarul Gentea, motivând că investiția ar costa prea mult.

Unul dintre locuitorii de pe strada Dimitrie Boteanu, Andrei Manolescu, ne-a declarat: ”Am urmărit şedinţa de Consiliu Local de joi, 25 februarie, şi aveam impresia că urmăresc un meci de box. Însă prin încăpăţânarea consilierilor majoritari, care se opun acestei investiţii, noi, locatarii din această zonă, am pierdut. Trăim, practic, lângă un mare focar de infecţie, iar aceşti domni consilieri nu vor să audă de noi. Cei care s-au opus spun că banii este motivul. Cică vor o investiție mult mai ieftină, dar o soluție tehnică mult mai ieftină, implică și o lucrare de mântuială…

Suntem la limită cu Bradu. Autoritățile din Bradu au refăcut tot aici în zonă, canalizare și parcare. Noi, după limita cu Bradu, am rămas în mizerie. Am dat în judecată Primăria Pitești, Apă Canal, Protecția Mediului şi ne gândim să ne îndreptăm şi împotriva consilierilor locali care se opun acestui proiect. Nu este uman să trăim așa. Vara mirosul este insuportabil și este plin de țânțari. Cred că sunt și șerpi, uitați-vă cât lăstăriș este aici! Păi, majoritatea consilierilor care se opun nu au călcat în viaţa lor pe aici, pentru că altfel ar vedea lucrurile. Preferă doar să se opună acestei investiţii pentru că majoritate le permite. O luptă politică care ne ţine pe noi într-o mizerie de nedescris”.

Astăzi a fost sesizată și Garda de Mediu, deoarece rezidurile de ulei ars care au umplut canalul măreşte şi mai mult focarul de infecţie.

Comments

comments