Zece copii şi un cadru didactic de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 din Piteşti au fost diagnosticaţi ca purtători ai virusului scarlatinei.

Potrivit reprezentanţilor DSP Argeş, nu se poate vorbi despre persoane bolnave de scarlatină, ci doar despre purtători ai virusului.

„Dintre cei care au fost supuşi unor teste, al căror rezultat a fost gata până în prezent, vă pot spune că a reieşit că zece copii şi un adult sunt contaminaţi cu acest virus. Acum sunt sănătoşi, dar e adevărat, există riscul ca în timp ei să facă scarlatină. 80% din populaţie este purtătoare de streptococ, asta nu înseamnă că toţi aceşti oameni sunt bolnavi“.

Scarlatina este o boală infectocontagioasă a copilăriei, care poate să evolueze în epidemii, mai ales în colectivităţile de copii, întâlnindu-se frecvent la grupa de vârstă cuprinsă între 5-10 ani. Scarlatina se manifestă ca o erupţie pe torace, pe restul corpului, dar mai puţin pe faţă. Alte simptome ale acestei afecţiuni sunt febra şi amigdalele faringiene inflamate.

Comments

comments