Vremea se schimbă radical! Prognoza METEO pentru 8 septembrie. Potrivit meteorologilor, vremea se va schimba radical astăzi. Temperaturile sunt în scădere față de ziua precedentă. Mai mult decât atât, vor fi intensificări ale vântului și înnorãri temporar accentuate în majoritatea zonelor țării.

Prognoza METEO 8 septembrie 2020. Vremea în țară

Marți dimineață, cerul este temporar noros în vest şi nord şi este variabil spre mai mult senin. Izolat în nord-vestul Transilvaniei şi al Moldovei se semnaleazã averse, însoţite de decãrcãri electrice electrice. Vântul sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare în Moldova. La ora 05 se înregistrau valori ale temperaturii aerului cuprinse între 10 grade la Miercurea Ciuc şi 23 de grade la Mahumudia şi Drobeta-Turnu Severin. În Moldova şi izolat în Dobrogea semnaleazã ceaţã sau nebulozitate joasã.

Astăzi, în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în nord-est valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate în Transilvania şi în zonele montane şi submontane (îndeosebi în Carpaţii Meridionali), unde local vor fi averse, descãrcãri electrice şi punctiform se vor acumula cantitãţi de apã de peste 15…20 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul intervalului în est, apoi treptat în sud, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în Moldova şi pe arii restrânse în Dobrogea şi Muntenia, unde la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime vor fi de la 20 de grade în nordul Moldovei pânã la 33 de grade în vestul şi în sudul Olteniei. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI