Avertisment OMS: Lumea trebuie să fie pregătită, aceasta nu va fi ultima pandemie!

0
115

Avertisment OMS: Lumea trebuie să fie pregătită, aceasta nu va fi ultima pandemie! Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a averizat lumea să se pregătească pentru următoarea pandemie. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat luni că sănătatea populaţiei este ”fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice”.

Fără sisteme de sănătate puternice, ţările nu vor putea răspunde efectiv la focarele de boli infecţioase, a spus el.

Aceasta nu va fi ultima pandemiei”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. ”Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită – mult mai pregătită decât a fost acum”.

Aproape 900.000 de oameni au murit din cauza COVID-19, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Au fost diagnosticate peste 26.947.550 de cazuri de infectare.

Până luni, 7 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.897 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here