Vremea în România, în intervalul 25 iulie – 4 august. Temperaturile cresc, dar nu vor lipsi furtunile şi grindina!

366 views

Vremea în România, în intervalul 25 iulie – 4 august. Temperaturile cresc, dar nu vor lipsi furtunile şi grindina! Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor urca în unele zone – în ultimele zile din iulie şi primele din august – până la maxime de 34 de grade Celsius, iar ploile de scurtă durată vor fi prezente pe toată perioada de prognoză.

Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată la nivelul întregii țări și, chiar dacă temperaturile sunt în creștere, nu vor lipsi precipitațiile, descărcările electrice și intensificări ale vântului. Este posibilă, în unele zone, apariția grindinei de dimensiuni mici sau medii.

În Capitală, vremea devine călduroasă în următoarele zile. Astăzi sunt prognozate 31 de grade şi cer mai mult senin. Mâine sunt aşteptate 32 de grade Celsius, iar cerul va avea înnorări după-amiaza şi seara. Prima zi de week-end va aduce vreme foarte caldă, 34 de grade, şi disconfort termic accentuat. Minimele termice se vor încadra între 17 şi 20 de grade Celsius.

În Banat și Crișana, media temperaturilor minime va scădea de la 18 grade în prima zi, până la 15 grade în 25 şi 26 iulie. În ultimele zile ale lunii iulie şi în primele din luna august mediile minimelor termice vor fi relativ constante, de 17 – 18 grade. Vor fi ploi de scurtă durată, izolat, în primele două zile şi pe arii extinse şi temporar, după data de 27 iulie.
Instabilitate atmosferică accentuată

În Transilvania, instabilitatea atmosferică va fi accentuată aproape în fiecare zi. Vor fi înregistrate precipitații, însă temepratura nu va scădea sub 30 de grade în ultimele zile de prognoză.

În Muntenia, conform digi24.ro, media temperaturilor minime va avea variaţii între 15 şi 19 grade în prima săptămână, iar în cea de a doua va fi de 17 – 18 grade Celsius. Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales după data de 28 iulie.

Pe litoral, vor exista averse trecătoare, iar temperaturile vor ajunge până la 30 de grade. La munte se vor înregistra temeperaturi de până la 21 de grade, iar instabilitatea atmosferică va fi constantă în toată această perioadă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI