Potrivit Institutului Național de Statistică, în România se înregistrează o creștere semnificativă a construcțiilor și o scădere drastică a numărului de tranzacții imobiliare.

„Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 23,1%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%.
Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcții astfel: clădirile nerezidenţiale cu 39,9%, clădirile rezidenţiale cu 33,1% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 7,6%”, transmit statisticienii de la INS.
La nivel național, în perioada ianuarie – iunie 2019 s-a înregistrat o scădere constantă a numărului de Bucuresti apartamente, case și terenuri tranzacționate. Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în prima jumătate a anului 2019 s-au înregistrat 241.583 de tranzacții față de 292.661 în aceeași perioadă a anului 2018.

Ansambluri rezidențiale

Piața imobiliară din Pitești nu duce lipsă de oferte nici din punct de vedere al apartamentelor noi. Un apartament situat în Complex Capitan Cutui în Pitești este scos la vânzare cu prețuri ce încep de la 713 euro/mp. Persoanele care doresc locuințe mai spațioase pot apela la locuințele din Complex Maia Victoriei în Pitești. Studio, apartament cu 2, 3 sau 4 camere sunt disponibile în cadrul complexului. Cele mai spațioase sunt, evident, cele de patru camere, care ajung la o suprafață de 161 mp.
Dezvoltatorul imobiliar Sud Rezidențial oferă apartamente în două ansambluri imobiliare din București: Siena Residence 3 și City Villas Metalurgiei. În cazul primului, prețul a suferit modificări importante în ultimele luni. 565 euro/mp este acum valoarea de piață a unui apartament în Siena Residence 3, însă până nu demult prețul era cu 207 euro mai mare. Este de așteptat însă ca prețul să înregistreze creșteri pe viitor, mai ales pentru că cererea de apartamente situate în ansambluri rezidențiale va crește.
Precizăm însă că prețurile menționate nu sunt de referință pentru întreaga capitală. În medie, prețul unui apartament în București este de peste 1.000 euro/mp și poate ajunge chiar și la dublul acestei sume. În Complex Timisoara 58 Apartments în București, prețul de pornire al locuințelor este de 1.100 euro/mp. Totuși, în cazul în care doriți un apartament mai ieftin, vă recomandăm să consultați anunțurile imobiliare disponibile pentru zonele de lângă București. În Complex Cosmopolis București prețul de pornire al unui apartament este de 764 euro/mp.

O ofertă foarte bună este disponibilă și în Complex Sânpetru Residence Brașov. În cadrul acestuia sunt disponibile garsoniere, apartamente cu 2 și 3 camere și vile. Prețul de pornire este 535 €/mp, acesta înregistrând un regres consistent de 780 euro/mp.

Comments

comments