Volumul total al lucrărilor de construcție își continuă trendul ascendent, în România. În luna iulie 2019, s-a înregistrat, ca serie brută, o creștere de 41% față de aceeași lună anului precedent.

Institutul Național de Statistică (INS) informează că, în luna iulie 2019, au fost înregistrate, la nivel național, creșteri ale volumului lucrărilor de construcții noi cu 48,9%, ale lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 37,2%, iar ale lucrărilor de reparații capitale cu 4,9%, față de aceeași lună din 2018.

„Pe obiecte de construcţii, seria brută evidențiază creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: construcţii inginereşti cu 45,7%, clădiri rezidenţiale cu 45,2% şi la clădiri nerezidenţiale cu 30,1%”, arată specialiștii INS.

Creșterile s-au reflectat, comparativ cu luna iulie 2019, și ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii înregistrând o creștere cu 38,7%, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Cerere mare de locuințe noi în Pitești

În paralel cu dezvoltarea industriei auto, Piteștiul se dezvoltă și din punct de vedere imobiliar, fapt ce se datorează cererii mari de noi locuințe, cu suprafețe moderne și spațioase.

Dezvoltatorii imobiliari s-au aliniat cererii și au construit complexe rezidențiale noi a căror preț mediu este de 800 de euro pe metru pătrat + TVA.

Printre acestea se numără și Maia Carpați, un complex format din suprafețe ce încep de la 49,5 mp pentru garsoniere și ajung la 107,41 mp construiți pentru apartamentele cu 3 camere. Pentru a dispune de unul dintre spații, cumpărătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume ce pornesc de la 790 de euro pe metru pătrat + TVA.

„Spațiile propuse de noi sunt construcții solide, foarte încăpătoare și luminoase, cu o estetică rafinată și modernă, finisaje de cea mai bună calitate, cu un grad de confort ridicat”, descrie dezvoltatorul imobiliar.

Interesul pentru locuințele noi crește și în București

La circa 108 km distanță, tendința cumpărătorilor este aceeași, motiv pentru care dezvoltatorii imobiliari continuă să construiască și să se actualizeze în permanență pentru nevoile clienților.

În capitală ofertele și prețurile variază de la un ansamblu la altul, în funcție de zona, suprafața și condițiile alese. Finalizat în trimestrul trei din 2018, Complexul Citta Residential Park oferă spre vânzare apartamente cu 2 și 3 camere complet finisate. Cei interesați de un apartament, în cadrul ansamblului rezidențial situat în Pantelimon, pot vedea suprafețe și prețurile prin acest link.

Un alt ansamblu de referință pentru piața imobiliară din București este și Moghioros Park Residence din Drumul Taberei. Acesta pune la dispoziția cumpărătorilor apartamente spațioase, cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 176 mp, a căror preț pornește de la 917 euro + TVA pe metrul pătrat + TVA.
„La Moghioros Park Residence îți asigurăm tot confortul unei vieți împlinite, deoarece știm că achiziția unei case este una dintre cele mai importante decizii pe care o luăm în viață”, asigură reprezentanții complexului rezidențial.

În completarea anunțurilor de vânzare a ansamblurilor rezidențiale noi disponibile pe Korter.ro, site-ul Flatfy.ro afișează peste 107.000 de anunțuri de vânzare apartamente și peste 21.500 de anunțuri vânzare case, care pot fi consultate aici.

Comments

comments