VIDEO! Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Proiectul EDWARD – 26 septembrie – Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere. Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL continuă Proiectul EDWARD, destinat informării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere.

Poliția Română susține Proiectul EDWARD – The European Day Without A Road Death, anul acesta fiind aleasă ziua de 26 septembrie ca Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere. Activitățile polițiștilor rutieri se desfășoară la nivel național, în cadrul Campaniei naționale de educație rutieră ”Alege viața!”, scopul lor fiind conştientizarea, de către participanţii la trafic, a pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de accidente pe șosele.

Scopul Proiectului EDWARD îl reprezintă adoptarea, de către toate categoriile de participanți la traficul rutier, a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.